productes animals

Que no portin productes animals

  • Es vol prohibir que els viatgers portin productes animals i vegetals

    El Ministeri d’Agricultura (MAPA) va treure a consulta pública fins al 2 d’abril, un esborrany d’ordre que té com a objectiu establir mesures específiques de protecció de la salut pública, la sanitat animal i la sanitat vegetal a Espanya.

    En aquest esborrany, recorda la possible introducció de malalties amb alta repercussió econòmica, com la pesta porcina africana (PPA) o la Xylella fastidiosa, mitjançant l’entrada a Espanya de partides personals no comercials de productes d’origen animal, i de vegetals o productes vegetals, que formen part de l’equipatge dels viatgers procedents de tercers països, o s’enviïn a particulars en petits enviaments des dels esmentats tercers països.

    Per aquest motiu, l’esborrany d’Ordre, una vegada que es publiqui al BOE, prohibirà l’entrada per les vies abans esmentades de:

• Carn i productes carnis, llet i productes lactis.
• Altres productes d’origen animal i subproductes, excepte algunes excepcions.
• Vegetals i productes vegetals d’espècies sensibles a algun dels organismes nocius relacionats en la normativa comunitària.

Les companyies de transport aeri i marítim internacionals i els operadors de servei postal haurien d’informar als seus clients de la prohibició de portar els productes anteriorment esmentats. A més, han de disposar a les seves instal·lacions, o mitjans de transport, de recipients estancs per a la retirada dels productes que poguessin portar els seus clients.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.