Espanya: un govern que ignora quanta gent ha mort a les residències

El dia 16 de juliol el govern espanyol celebrarà un acte solemne en record de les víctimes per la Covid-19. El seu problema és que no sap quines són. Farà una mena d’homenatge com aquell que hi ha a molts països al “soldat desconegut”, si bé aquí no hi ha hagut cap guerra i les persones han estat enterrades amb nom i cognom, i això vol dir que s’ha seguit un procés absolutament reglat.

Per saber quanta gent ha mort a les residències, el mecanisme és fàcil: cal conèixer les actes de defunció que recullen i centralitzen les empreses funeràries i el motiu d’aquesta, i totes aquelles que tinguin relació amb el coronavirus han de ser comptabilitzades. Les excuses de l’inefable Dr. Simon i del ministeri de sanitat, al·legant que les CCAA no li aporten bona informació és una excusa de mal pagador, perquè, com hem explicat, hi ha altres vies per conèixer nominalment tots i cadascun dels morts de les residències. Què succeeix doncs? Que el govern i els seus “experts” a sou lluiten aferrissadament per minimitzar el nombre de morts, amb l’objectiu, a hores d’ara ja pràcticament impossible, que Espanya no quedi retratada com el país del món amb més morts en proporció a la seva població. Oblidin-se dels EUA, Brasil i totes aquestes situacions tràgiques que acaparen l’actualitat. En relació a la població el rècord el té Espanya. Ho han intentat maquillar, saltant-se les instruccions de l’OMS a base de només comptabilitzar els morts per coronavirus que han estat dictaminats per PCR, quan l’OMS afegeix que també han de sumar-se aquells que sense test presentin símptomes coherents amb aquesta malaltia.

Ara el ministeri de sanitat assenyala que a les residències s’han produït 27.359 morts en el període en qüestió. Una xifra que és menor que la que reporten les CCAA que n’assenyalen 32.847. Però és que a més d’aquelles morts oficials, la sanitat governamental només en reconeix a conseqüència del coronavirus 18.833. Més desviació impossible. La pregunta que ha de contestar el govern és molt clara i concreta: d’acord amb els certificats de defunció, quantes persones han mort a les residències, i als hospitals procedents d’aquests centres en les quals  la causa de defunció és el coronavirus de manera directa o com a factor que desencadena la patologia mortal? Fins que això no es resolgui, l’homenatge del dia 16, com denuncien diverses entitats, serà un acte marcat per la hipocresia.

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

Ara el ministeri de sanitat assenyala que a les residències s’han produït 27.359 morts en el període en qüestió. Una xifra que és menor que la que reporten les CCAA que n’assenyalen 32.847 Click To Tweet

Es posaran d'acord els partits catalanistes per anar a les pròximes eleccions catalanes com a única opció electoral?

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.