Projecte Diversitat i Inclusió de la Fundació Barça, amb el suport de la Fundació “la Caixa”

“Sentir-se feliços per poder gaudir d’una activitat exclusiva on poden jugar, sentir-se part del grup i fer amics que els entenen” és el que manifesten els infants que han participat aquesta temporada 2020-21 al projecte Diversitat i Inclusió de la Fundació Barça, amb el suport de la Fundació “la Caixa”.

Així ho ha pogut constatar el director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació ”la Caixa”, Xavier Bertolín, que ha visitat una sessió del programa a l’escola Anglesola ubicada al barri de Les Corts de Barcelona. La directora General de la Fundació Barça, Mària Vallès, li ha explicat l’impacte del programa, acompanyada de l’equip tècnic que coordina les sessions.

Aquesta temporada la Fundació “la Caixa” ha donat suport a la Fundació Barça en el desenvolupament del “Projecte de Diversitat i Inclusió” i que està focalitzat en un grup específic d’infants amb diverses discapacitats. A través de la metodologia FutbolNet de la Fundació Barça, es treballa la inclusió de persones que presenten diversitat funcional en sessions de l’activitat física i d’un equip assessor especialista en inclusió amb dues sessions setmanals.

Visita projecte Diversitat Inclusió Fundació Barça i Fundació “la Caixa”

Les famílies dels infants i joves que participen consideren que el projecte té incidència en el canvi de percepció de la diversitat funcional entre els companys de joc i entre diferents agents de l’àmbit escolar, familiar i del barri. Així mateix, els infants i joves participants milloren la seva autoestima, el respecte cap a la seva singularitat i la participació espontània en jocs i activitats grupals. També aprenen a respectar la identitat dels altres, i milloren la seva capacitat de socialització i l’empatia.

Objectius del projecte

Els objectius d’aquesta aliança són, afavorir la iniciació de la pràctica de l’activitat física de nens, nenes i joves que presenten diversitat funcional, contribuir a la igualtat d’oportunitats dels infants i joves que tenen diferents capacitats, sensibilització de l’entorn i de la ciutadania sobre la inclusió i desenvolupar recursos educatius destinats a implementar activitats inclusives.

Aquesta temporada la Fundació “la Caixa” ha donat suport a la Fundació Barça en el desenvolupament del Projecte de Diversitat i Inclusió i que està focalitzat en un grup específic d’infants amb diverses discapacitats Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.