Programa d’interculturalitat de “la Caixa”. Més de 157.000 persones hi participan

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) promogut per ”la Caixa”, en col·laboració amb administracions locals i entitats socials, es desenvolupa des del 2010 a 36 territoris espanyols caracteritzats per una alta diversitat cultural, amb la finalitat de millorar la convivència.

El 2019, s’han impulsat 2.690 activitats i projectes comunitaris amb l’objectiu de prevenir i revertir conflictes socials, reforçar la convivència, garantir una millor cohesió social i valorar la diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa de cada barri.

Des que es va posar en marxa, els territoris han aconseguit sistematitzar un model preventiu de la conflictivitat social que el fa exportable a altres territoris i entitats que el vulguin aplicar.

De manera recurrent al llarg de l’any se celebren trobades veïnals en espais públics per al foment de la convivència, que faciliten el diàleg intercultural, la creació de llaços i ajuden a combatre els estereotips i prejudicis que perjudiquen la convivència als barris.

També es programa, entre d’altres activitats, l’Escola Oberta d’Estiu, una iniciativa formativa i lúdica adaptada a cada territori, que compta amb un ampli programa d’activitats per a menors, adolescents i famílies, i que vol convertir l’estiu en un temps d’oci compartit, inclusiu i saludable. Els sectors de la població prioritaris en el Procés Comunitari Intercultural són la infància, la joventut i la família amb el focus en la diversitat.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.