Anoia

Pandèmia: on mor més gent a Catalunya. Què ha passat a l’Anoia?

Les dades a mitjans d’agost de mortalitat estandarditzada per 10.000 habitants assenyalen que allà on la Covid-19 ha fet més mal és a les comarques de Barcelona, ​​però amb diferències substancials.

Concretament, destaca el cas de l’Anoia amb 42,65 morts per 10.000 habitants. És una xifra singularment alta, que gairebé dobla la de les comarques que la segueixen. Aquí va ser on la Generalitat va establir pel seu compte el primer confinament, i per tant els resultats haurien de ser molt més positius. Ja que no és així, és exigible una auditoria independent que expliqui el que s’ha fet malament en aquest territori. Per fer-nos una idea de la diferència, el Bages, què és la comarca següent en incidència per mortalitat, es va situar en 27,24 i els segueixen Osona, amb 23,69, i el Baix Llobregat i el Barcelonès amb poc més de 20 morts per cada 10.000 habitants. Les diferències, per tant, entre l’Anoia i la resta són inexplicablement grans.

La resta de la província presenta xifres altes però que ja se situen per sota dels 20 morts, concretament el Vallès occidental amb 18,41, l’Oriental amb una xifra semblant, 17,30, i a distància de totes elles, marcant una clara diferència, el Maresme amb 12,79.

Apareixen després en aquesta classificació 3 comarques de la circumscripció de Girona: la capital amb 14,20, la Garrotxa amb 13,69, i La Selva amb 12,42.

Lleida, que és la que va registrar més mesures de confinament durant aquest estiu, presenta un nombre de morts clarament menor: 9,17.

En aquest enllaç es pot obtenir la mortalitat actualitzada per comarques i províncies:

https://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus/mapa-mortalitat-comarques/

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

Destaca el cas de l'Anoia amb 42,65 morts per 10.000 habitants. És una xifra singularment alta, que gairebé dobla la de les comarques que la segueixen Click To Tweet

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Enguany, on passareu o heu passat les vacances d'estiu?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú