Nova sala expositiva de CosmoCaixa, UNIVERS

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària “la Caixa”, Tatxo Benet, soci gestor del Grup Mediapro, i Lluís Noguera, director de CosmoCaixa, van presentar el passat dimarts, 9 de juliol, Univers, la nova sala expositiva de CosmoCaixa.

Des que fa quinze anys es va inaugurar, CosmoCaixa s’ha consolidat com el primer museu de la ciència d’Espanya i un dels més destacats d’Europa. Al llarg de la seva història, ha acostat la ciència a 11,7 milions de persones, i el 2018 va batre el seu propi rècord de públic, amb més d’un milió de visitants. Ara, per respondre als nous reptes, ha remodelat la sala permanent i es projecta com un dels museus més moderns del món.

Al llarg de 3.500 metres quadrats, la sala Univers permet fer un viatge apassionant per la ciència, des del Big Bang fins a les últimes fronteres del coneixement. El recorregut estimula la curiositat dels visitants a partir d’experiències interactives, objectes reals i reproduccions científiques i artístiques de màxima qualitat.

Una gran campana que simula l’expansió de l’univers, un bioreactor que mostra el futur de la biotecnologia, i un dom en forma de cervell que permet observar la complexitat d’aquest òrgan constitueixen els tres grans eixos que articulen la sala Univers: Kósmos, Evolució i Fronteres. Els tres àmbits queden units per una peça central, un globus terraqüi, amb l’objectiu de recordar als visitants la seva condició d’habitants del planeta.

Univers, la nova sala permanent, es podrà visitar a partir de l’11 de juliol de 2019 a CosmoCaixa (Isaac Newton, 26, Barcelona).

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

1 comentari. Leave new

  • Felicitats per la iniciativa que espero en breus poder-ne gaudir.
    Per experiència professional i familiar he experimentat vers molts anys que els Museus son escenaris imprescindibles en el procés d’Aprenentatge dels infants i joves.
    Quan sumen estratègies conjuntes donant oportunitats i engegant la relació que hi ha entre el talent de cada alumne/a amb el seu sistema d’aprenentatge individual els resultats són excel.lents.
    Crec amb aquesta feina de suma pels resultats obtinguts.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú