Mor Xavier Vinader, periodista de trinxeres

Xavier Vinader (Barcelona, 17 de febrer 1947 – 9 d’abril 2015) va morir ahir als 68 anys a l’Hospital Vall d’Hebron a causa d’una pneumònia. El periodista va treballar al llarg de la seva vida a diferents diaris espanyols i va ser un dels investigadors més profusos sobre el terrorisme a Espanya. Precisament, fa unes setmanes a Catdiàleg mostràvem la seva intensa trajectòria.

El periodista va estar a l’ONG Reporters sense Fronteres, va treballar a l’Interviu i va cobrir com a reporter diferents guerres com la d’Afganistan, la Revolució dels clavells a Portugal, entre d’altres.

Quan treballava a l’Interviu va publicar un reportatge on apareixien els noms i cognoms d’aquells que formaven part de l’extrema dreta al País Basc. Per aquest motiu, les autoritats franquistes el van condemnar per imprudència en els mitjans de comunicació i, en aquell moment, Vinader es va exiliar. Al cap d’un temps va tornar a Espanya, i va haver d’estar a la presó per aquest delicte.

El periodista sempre ha treballat per conèixer l’entorn i entendre el perquè de la situació actual. Un periodista que ha marcat un abans i un després en el mode de fer la investigació periodística i en la llibertat per fer-ho a Espanya.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú