Menors en situació vulnerable poden tornar a fer les activitats d’estiu que promou la Fundació ”la Caixa”

Aquest estiu, 20.334 infants i joves d’arreu de l’Estat espanyol, 17.175 de Catalunya, podran tornar a participar en els campaments, les colònies urbanes i els centres oberts promoguts pel programa CaixaProinfància, als quals la Fundació ”la Caixa” destina aquest any 4,8 milions d’euros.

Es tracta de menors que viuen en llars amb dificultats econòmiques i socials, i que, per tant, s’han pogut veure molt més afectats per la pandèmia i les seves repercussions. Les encarregades de dur a terme aquestes activitats són 320 entitats socials de totes les províncies espanyoles vinculades al programa, 100 de les quals actuen a les quatre províncies catalanes. Les activitats es faran amb una certa normalitat, la majoria a l’exterior i amb totes les mesures sanitàries i de prevenció establertes.

En paraules del subdirector general de la Fundació “la Caixa”, Marc Simón: “Durant aquests temps de pandèmia, molts nens, nenes i adolescents han percebut la vulnerabilitat i el patiment en les seves llars. La nostra prioritat és que puguin tornar a gaudir, jugar, aprendre i conviure, oferint-los un estiu ple d’activitats, recursos i jocs adaptats que els retornin l’estabilitat emocional i que
també reforcin les competències educatives.”

En aquestes activitats s’hi tracten diferents temàtiques: esportives i psicomotrius, artístiques, lúdiques, socials, mediambientals i cognitives. D’aquesta forma, infants i adolescents accedeixen als beneficis educatius i personals que comporten aquestes experiències i que contribueixen al seu desenvolupament personal, social i cultural.

Les tres modalitats d’activitats es complementen entre elles, de manera que cada nen, nena o adolescent pot participar en més d’una:

Centres oberts

Es caracteritzen perquè ofereixen durant tot el curs un servei diari fora de l’horari escolar que també pot incloure activitats de cap de setmana. Disposen d’un projecte educatiu propi i d’una programació anual. Durant aquest curs, participen en aquestes activitats 488 joves de CaixaProinfància. 61 son de Catalunya.

Colònies urbanes

16.788 menors de tot l’Estat, 4.939 de Catalunya, accedeixen aquest any a les colònies urbanes, que es duen a terme de manera intensiva en períodes vacacionals, disposen d’un projecte educatiu propi i poden incorporar activitats regulars de suport a la realització de tasques escolars o reforç educatiu.

Campaments

Són activitats intensives que es desenvolupen en períodes vacacionals i que impliquen el desplaçament a un lloc diferent del de la residència habitual, en general, en contacte amb la natura. Durant aquestes vacances, gaudeixen dels campaments 3.033 joves de tot l’estat Espanyol, 1.476 de Catalunya.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.