Lliures de pesticides (Jesús Domingo)

Contra les creences – “ens estan enverinant” – i de vegades informacions aparegudes en certs mitjans de comunicació, era notícia els dies passats que el 95,5% dels aliments de la Unió Europea (UE) estàn lliures de pesticides. Així ho ha posat de manifest l’informe publicat per l’Autoritat Europea de Seguretat dels Aliments (EFSA), en què es van analitzar 91.015 mostres en 2018. En 2017, el percentatge de mostres dins dels límits va ser similar, un 95,9 %.

En 2018, per al subconjunt d’11.679 mostres analitzades com a part del programa de control coordinat per la UE (recol·lecció aleatòria), el 98.6% de les mostres es trobaven dins dels límits legals.

La secció sobre dades recopilades a l’atzar és particularment útil, ja que cobreix la mateixa cistella de productes en una rotació de tres anys, de manera que es poden identificar tendències a l’alça o a la baixa per a productes específics.

L’informe de l’EFSA es basa en dades de les activitats oficials de control nacional dutes a terme pels Estats membres de la UE, Islàndia i Noruega i inclou tant un mostreig dirigit com un aleatori.

Crec que és interessant que coneguem aquestes dades, en plena crisi provocada per la pandèmia del Coronavirus. També perquè tinguem la seguretat que el que mengem és sa, especialment els productes que procedeixen directament de l’agricultura i la ramaderia.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.