pessebre, Colau

Les xarxes socials s’acarnissen amb el suposat pessebre de l’Ajuntament de Barcelona

 

馃憠 隆Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les not铆cies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

L’Ajuntament de Barcelona l’ha tornat a fer. El tradicional pessebre que el consistori col路loca a la Pla莽a Sant Jaume est脿 fora de lloc: subverteix una tradici贸 religiosa per a alguns, cultural per a la majoria. Colau s’enriu de les creences d’una part de la poblaci贸 de Barcelona i aprofundeix en la visi贸 la茂cista de la pol铆tica que imposa l’alcaldessa Ada Colau, que pret茅n treure de l’escena p煤blica tota manifestaci贸 religiosa i, si no et queda m茅s remei que permetre-la, la desvalora, la menysprea i la buida de sentit i significat.

El pessebre en q眉esti贸 ha costat 97.157 euros i ha estat denominat 鈥渢raster鈥 o 鈥渃aixes apilades鈥. L’encarregada del 鈥減essebre鈥 茅s l’escen貌grafa gironina Paula Bosch Bartrina. De fet, ella mateixa acceptava davant el l铆der del PP a Barcelona, Josep Bou, que no era un pessebre. Bou ha indicat que 鈥渟embla un punt verd de recollida de residus鈥. Gran part de les controv猫rsies que desferma cada any el pessebre radiquen en el fet que les adaptacions art铆stiques triades per l’Ajuntament s’allunyen de la tradici贸 nadalenca i desnaturalitzen el seu sentit cultural i religi贸s.

En el v铆deo seg眉ent es pot veure Bou conversant amb la creadora del muntatge, que nega que sigui un pessebre, i Ada Colau rient. La conversa discorre aix铆:

  • Bou: Senyora, als seus peus, aix貌 no 茅s un pessebre, per貌 茅s bonic.
  • Bosch: No, no 茅s un pessebre.
  • Bou: Gr脿cies. Tothom em diu que 茅s un pessebre i dic, 鈥渆star茅 boig jo ara aqu铆鈥. No ho 茅s. Senyora, encantat que m’ho digui vost猫. T茅 el seu encant, no 茅s un pessebre.

https://twitter.com/EugeniodOrs_/status/1200849188281565184

Pessebres inexistents, Nadal estramb貌tic

No 茅s la primera vegada que aix貌 passa, l’estramb貌tic Nadal de Colau lamentablement ja 茅s una tradici贸 des que va accedir al Govern i hi ha antecedents de pessebres que no ho s贸n. 脡s clar que Colau no est脿 a gust amb les tradicions religioses (almenys amb les cristianes), per貌 si 茅s l’alcaldessa de Barcelona 茅s perqu猫 ha de regir la pluralitat de la ciutat que governa i no la d’una part amb la qual se sent a gust.

Veient venir aquesta possibilitat, e-Cristians ja va llan莽ar una iniciativa en la qual demanava a l’alcaldessa dec貌rum i bon fer amb el pessebre d’aquest any. La iniciativa ha estat infructuosa a la pr脿ctica, per貌 el gran suport de la petici贸 posa de manifest el cansament amb la pol铆tica.

Les xarxes socials han acaparat un gran nombre de queixes del pessebre de l’Ajuntament de Colau, algunes d’elles tremendament 脿cides i afilades. Totes sota l’etiqueta #ColauDimisi贸n:

Alguns ho han relacionat amb la crisi pol铆tica que viu Catalunya:

I altres amb la famosa consultora d’organitzaci贸 japonesa, Marie Kondo:

Alg煤 ha recordat les famoses obres de Salzillo:

Tamb茅 s’ha fet 煤s de l’humor:

De molt humor:

Tamb茅 s’ha apuntat a Colau:

Les refer猫ncies ir貌niques han estat constants:

Alguns han apuntat la similitud amb un muntatge anterior molt similar:

Tamb茅 s’han esmentat als Simpson en relaci贸 amb el suposat pessebre:

I s’ha comparat amb els enderrocs que es troben als carrers al costat dels contenidors d’escombraries:

I encara que s’ha banyat amb humor, el fet 茅s que aquesta realitat intensifica el proc茅s de secularitzaci贸 de la societat catalana, una de les m茅s secularitzades d’Europa gr脿cies al la茂cisme agressiu d’Ada Colau i el seu equip de Govern. El pessebre 茅s un s铆mptoma.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introdu茂u una adre莽a electr貌nica v脿lida.

Men煤