Les famílies nombroses ho seran fins que l’últim fill compleixi l’edat legal

Les famílies nombroses estan d’enhorabona. La Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) va publicar la setmana passada una nota de premsa on s’explica que el Congrés ha aprovat definitivament aquesta mesura perquè els germans petits gaudeixin dels mateixos drets que els grans. Per tant, amb aquesta llei, la condició de família nombrosa, una mesura per la qual la FEFN fa anys que lluita, suposarà el manteniment del Títol de Família Nombrosa amb els beneficis socials associats al mateix, fins que l’últim dels seus fills compleixi l’edat establerta en la Llei (21 o 26 si està estudiant).

Gràcies al treball de la FEFN, que feia anys que demanava aquesta qüestió, es posarà fi a la discriminació que han sofert històricament els fills petits d’aquestes famílies, que no podien gaudir d’alguns beneficis que sí que van tenir els seus germans, com a beques o descomptes en matrícules. A partir de l’aprovació d’aquesta mesura tots els fills de família nombrosa seran iguals en drets i podran beneficiar-se de la seva condició de fills de família nombrosa encara que els seus germans ja estiguin a fora del títol.

Els germans petits gaudiran dels mateixos drets que els grans
Els germans petits gaudiran dels mateixos drets que els grans

“Avui és un dia molt important per a les famílies nombroses perquè es fa justícia amb tots els nostres fills petits, que perdien tots els beneficis, quan han de tenir els mateixos drets”, ha destacat la Presidenta de la FEFN, Eva Folgat, qui ha considerat que també és una fita important en la història de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, ja que aquesta organització ha contribuït al fet que això sigui possible. “Queda demostrat que el nostre treball té els seus fruits; hem estat capaços de traslladar al Govern una realitat que no tenia sentit i aconseguir que es canviï”.

Aquesta mesura tindrà efecte positiu sobre totes les famílies que siguin nombroses -562.000-, encara que les primeres beneficiàries ho seran les de tres fills el primogènit dels quals vagi a complir aviat 21 anys o 26 si està estudiant. En complir aquesta edat, aquest fill sortirà del títol, però la resta de la família conservarà la condició de nombrosa, de manera que els seus germans podran accedir als beneficis econòmics i socials, beques, descomptes en transport i matrícules universitàries, etc., i tenir les mateixes oportunitats que el més gran.

Esmena sobre matrícules universitàries

Sobre les matrícules universitàries, que suposen una gran despesa econòmica per a les famílies, s’ha introduït una esmena per estendre els beneficis en matèria educativa a aquelles que hagin perdut el títol al llarg de 2015 (des de l’1 de gener de 2015), perquè tinguin garantit el descompte en les matrícules per a aquest pròxim curs.

L’esmena respon a la inquietud expressada per la FEFN, que a la primavera d’aquest any va traslladar al Govern la preocupació de les famílies de cara al període de matriculació a les universitats, on el descompte per família nombrosa és important, i va insistir a l’Executiu i als grups parlamentaris en què la mesura havia de ser efectiva, per aquesta raó, abans de l’estiu.

L’ampliació de la condició de família nombrosa entrarà en vigor al cap de 20 dies de la seva publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.