Les 10 raons per les quals no s’ha de legalitzar la prostitució

La prostitució és un problema social, això ningú ho pot negar. Però molts, per procurar disminuir els danys que provoca, volen legalitzar-la, quelcom que no només podria no solucionar res sinó empitjorar-ho:

1-.Violència contra la dona

La majoria de dones que practiquen la prostitució ho fan contra la seva voluntat, per necessitat o perquè no tenen alternativa i han caigut en poder de màfies i proxenetes. De fet, hauria de considerar-se com un aspecte de violència contra la persona (normalment contra les dones), ja que moltes són forçades a fer coses que no volen, tant pels qui les exploten com pels clients.

2-.Persona com a objecte de consum

La prostitució va contra el dret natural, ja que, una persona (normalment un home) compra a una altra (que acostuma a ésser una dona) per utilitzar-la com si es tractés d’un objecte de consum. De fet, a llocs com Holanda, les prostitutes són exposades a un aparador, igual que la resta de productes que es venen a les botigues. A més a més, contradiu el principi d’igualtat entre home i dona.

Prostitutes a uns aparadors del barri Roig d'Ànsterdam, capital d'Holanda, on la prostitució és legal
Prostitutes a uns aparadors del barri Roig d’Ànsterdam, capital d’Holanda, on la prostitució és legal

3-.Negoci per les màfies

La prostitució és un gran negoci, que mou, a més a més, grans quantitats de diners de forma opaca i on qui treu més partit són els proxenetes, els traficants i la indústria del sexe, mentre les prostitutes només reben una petita part.

Qui més guanya de la prostitució són els propietaris dels locals i els proxenetes que, moltes vegades, les forcen a vendre el seu propi cos
Qui més guanya de la prostitució són els propietaris dels locals i els proxenetes que, moltes vegades, les forcen a vendre el seu propi cos

4-.Expansió del negoci

Legalitzar-la, per tant, implicaria la seva despenalització i, per tant, s’expandiria el negoci i augmentaria el tràfic de persones per a la seva explotació.

5-.Càstig als clients

El càstig als clients és la mesura més efectiva, ja que reduiria l’activitat. Comparant-la amb la pornografia infantil, es protegiria a les dones com es fa amb els menors en el cas d’aquesta pràctica que va en contra de la seva dignitat.

A Suècia castigar els clients ha provocat una disminució de la prostitució
A Suècia castigar els clients ha provocat una disminució de la prostitució

6-.Risc per a tothom

L’exercici de la prostitució als carrers, a més a més, suposa un greu problema de seguretat i de salubritat. Un risc pel públic en general i també pels clients i prostitutes, ja que moltes vegades els serveis es fan al mateix carrer, a la vista de tothom.

La prostitució al carrer implica un problema de seguretat per a tothom
La prostitució al carrer implica un problema de seguretat per a tothom

7-.No tenen alternativa

Les prostitutes són víctimes normalment d’un sistema que no els ofereix alternatives laborals dignes per sortir de la seva situació. La majoria continuen, per tant, per simple supervivència (o per obligació) i no per una elecció lliure i racional. Només un petit nombre de dones diuen que es prostitueixen per elecció pròpia. De totes maneres, també els consumidors d’heroïna “escullen” consumir-la i no per això diem que és quelcom bo, ni demanem la seva legalització.

8-.Quelcom privat?

La prostitució hauria, en tot cas, de relegar-se a l’àmbit personal de la privacitat, en una elecció lliure i voluntària de dues persones sense transcendència pública (com passaria amb la legalització).

9-.Tràfic de persones

Prostituir-se és sinònim de vendre’s. El tràfic de persones hauria d’eradicar-se, sobretot en ple segle XXI, com es va fer amb l’esclavatge. La prostitució no deixa de ser, de fet, una forma d’esclavatge.

La prostitució és l'esclavatge del segle XXI
La prostitució és l’esclavatge del segle XXI

10-.Riscos per a la salut

La prostitució també implica riscos per a la salut. Exerceixi on s’ exerceixi, implica la proliferació i propagament de malalties de transmissió sexual com la SIDA, la gonorrea, la sífilis, etc.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.