La pintura, un repte permanent. Col.lecció “la Caixa”, la nova exposició de CaixaForum Barcelona

La cap de les col·leccions d’art de ”la Caixa”, Nimfa Bisbe, acompanyada del director de CaixaForum Barcelona, Valentí Farràs, van presentar a CaixaForum Barcelona la nova gran mostra a partir dels fons de l’entitat: La pintura, un repte permanent. Col·lecció ”la Caixa”

La pintura resisteix, la pintura no ha perdut vigència, la pintura es renova contínuament. La nova exposició organitzada per ”la Caixa” aporta una nova mirada a l’entorn d’una disciplina artística que fa dècades que és al centre de la polèmica de les pràctiques artístiques contemporànies. Però com si fos una au Fènix, la pintura sempre reneix adoptant noves formes, establint aliances amb altres disciplines o mantenint amb més o menys intensitat la seva puresa.

Al llarg dels últims trenta anys -des de la creació de la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani-, la pintura ha assumit la hibridació i la pèrdua de les fronteres entre disciplines artístiques i ha deixat d’estar restringida a la superfície de la tela.

La pintura, un repte permanent explora aquesta evolució a través de 39 obres de 33 artistes, la majoria pertanyents a la Col·lecció ”la Caixa”, amb una selecció centrada en l’abstracció i el concepte de materialitat i de pintura expandida. Entre els artistes destaquen Gerhard Richter, Sigmar Polke, Julian Schnabel, Ángela de la Cruz, Antoni Llena, Joan Hernández Pijuan i Robert Ryman, entre d’altres.

El recorregut, que inclou nombroses noves adquisicions i obres mai exposades fins ara a Barcelona,permet revisar les obres més antigues de la Col·lecció amb ulls d’avui i observar les més noves amb la referència d’una llarga tradició.

La Pintura. Un repte permanent. Col·lecció ”la Caixa” es podrà visitar del 27 de juny al 29 de setembre de 2019 a CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guardia, 6-8).

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.