La natamicina no es pot utilitzar en el vi

Arran de recents activitats del SEPRONA (Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil) relatives a la presència de l’additiu natamicina en vi, l’Agència espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha assenyalat que aquest additiu no està autoritzat ni en vi ni en els seus homòlegs sense alcohol. Per això, la mera detecció d’aquesta substància en vi constitueix un incompliment de la legislació alimentària en vigor al nostre país, i a la Unió Europea (UE).

La natamicina, també coneguda com a pimaricina, és un additiu alimentari amb funció antimicòtica del grup dels macròlids inclosa en la llista positiva d’additius (identificat com E 235) recollida a la part B de l’annex II pertanyent al Reglament (CE) Núm. 1333 / 2008. Aquest fungicida es troba únicament autoritzat a tota la UE per al tractament de la superfície de formatge dur, semidur i semi tou sense tallar, de productes a base de formatge dur, semi dur i semi tou sense tallar (dosi màxima d’1 mg / dm², no presenti a 5 mm de profunditat), i d’embotits curats secs (dosi màxima d’1 mg / kg).

En l’àmbit internacional, s’informa que la norma general per als Additius Alimentaris -CODEX STAN 192-1995- del Codex Alimentarius, organisme conjunt FAO / OMS, reconeix també la natamicina com a additiu alimentari, identificada com SENSE 235, i l’autoritza per al seu ús en categories similars a les recollides en la normativa de la Unió Europea. Aquesta Norma internacional tampoc inclou la seva ocupació en la producció vitivinícola.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.