La llegenda de Sant Jordi segueix viva en la tradició de regalar roses i llibres

La llegenda de Sant Jordi és una història màgica i encantadora que s’ha transmès de generació en generació. Explica la història d’un valent cavaller anomenat Sant Jordi que vivia en un regne llunyà. El regne estava sent aterroritzat per un malvat drac que devorava als habitants del lloc i destruïa les seves llars.

Sant Jordi, decidit a acabar amb aquesta amenaça, es va dirigir cap a l’amagatall del drac, armat amb la seva espasa i el seu escut. Quan va arribar allà, va trobar al drac bramant i escopint foc per la boca. Sant Jordi no es va espantar i, amb gran valentia, va lluitar contra el drac durant hores. Finalment, va aconseguir clavar la seva espasa al cor del drac, derrotant-lo i salvant el regne.

Però la història no acaba aquí. De la sang vessada del drac, va sorgir una preciosa rosa amb una rosa vermella al centre. Sant Jordi, admirat per la bellesa de la flor, la va tallar i la va regalar a la princesa del regne com a símbol del seu amor i admiració.

Des de llavors, la tradició de regalar una rosa vermella en Sant Jordi s’ha mantingut en molts llocs del món, especialment a Catalunya. A més, també s’ha incorporat la tradició de regalar un llibre juntament amb la rosa, ja que el 23 d’abril també se celebra el Dia Internacional del Llibre. Així, s’ha convertit en un costum molt especial i emotiu, on els enamorats, amics i familiars es regalen roses i llibres com a mostra de carinyo i apreci.

En aquesta ocasió, els carrers s’omplen de parades de llibres i roses, convertint-se en un mar de colors i aromes.

La tradició de regalar una rosa vermella en Sant Jordi es remunta a segles enrere, en la que s’honora al sant patró de Catalunya i es celebra el Dia Internacional del Llibre. En aquesta festivitat, amics, familiars i enamorats intercanvien roses i llibres com a símbol de carinyo i amistat.

El color vermell de la rosa simbolitza la passió, mentre que el llibre representa el coneixement. Es creu que Sant Jordi, a més de ser un valent guerrer, era un home culte i savi, per la qual cosa la tradició de regalar un llibre en aquest dia té un significat especial.

A les principals ciutats de Catalunya, com ara Barcelona, s’organitzen nombroses activitats culturals, fires de llibres i espectacles de carrer, convertint aquesta festivitat en una celebració multitudinària. A més, la festa de Sant Jordi s’ha estès a altres llocs del món, com ara Argentina, Mèxic, Xile,, Uruguai i algunes ciutats d’Estats Units, entre altres. En resum, el Dia de Sant Jordi és una festivitat única que combina la pasió, l’amor, la cultura i el coneixement, a través de la tradició de regalar roses llibres.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.