La Fundació “la Caixa” presenta la programació cultural 2021-2022

Ahir dimarts, 7 de setembre, la Fundació ”la Caixa” va presentar les seves propostes per a la temporada 2021-2022: 31 mostres als centres culturals CaixaForum i CosmoCaixa, més 9 exposicions itinerants que recorreran el territori espanyol i portuguès. Dels 40 títols, 15 són estrenes.

Destaquen novetats com un diàleg entre la moda i el cinema firmat per l’enfant terrible del disseny Jean Paul Gaultier; un passeig pels millors còmics de la història; la reivindicació de la dimensió artística dels tatuatges des d’una visió històrica i antropològica; el descobriment de les tècniques de preservació de les mòmies, a partir de sis exemples reals; una gran exposició sobre Magritte, i un homenatge al geni inventor Nikola Tesla.

Una de les fites principals de la temporada tindrà lloc el juliol del 2022 amb la inauguració del nou CaixaForum València, que s’incorporarà a la xarxa actual de nou centres de la Fundació ”la Caixa”. Es tracta d’un model únic de divulgació del coneixement, la cultura i la ciència.

A més, la ciència conquistarà el públic amb exhibicions sobre el Sol o sobre els mamuts, i amb un nou espai expositiu que ens acostarà al món microscòpic.

La nova programació vol brindar experiències extraordinàries i disruptives, contribuir a recuperar la il·lusió i convidar a la reflexió per repensar el futur des d’una mirada transversal que combina
cultura i divulgació científica. Inclourà propostes amb grans institucions internacionals, com el British Museum, el Centre Pompidou de París, la Cinémathèque Française, el Museo del Prado
o el Science Museum de Londres, que reflexionaran sobre la història antiga i el nostre passat recent, però també posaran el focus en el futur de l’art i de la ciència.

Imatge de l’experiència immersiva a l’exposició El Sol ©Science Museum Photo Studio – Jennie Hills.

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, resumeix així la nova programació: «Estem satisfets d’oferir, enmig dels temps d’incertesa en els quals estem immersos, una temporada expositiva marcada per la innovació i grans temes que uneixen passat, present i futur. Es tracta de la nostra temporada més extensa, que aquest curs transcorrerà sota el lema Creiem en la cultura. Creixem en la cultura. Amb ella, volem brindar al públic experiències extraordinàries i disruptives. Contribuir a recuperar la il·lusió i convidar a la reflexió per repensar el futur des d’una mirada que combina de manera transversal cultura i divulgació científica. A més, la temporada 2021-2022 suposarà la incorporació definitiva de l’àmbit digital, per proposar als nostres visitants una experiència ampliada i híbrida que permeti acostar-se a la cultura tant en persona com de forma virtual, sense renunciar a la qualitat de continguts i aprofitant les oportunitats que ofereix aquesta via».

Tres eixos principals per a una pregunta: Qui som i com ens relacionem amb el món que ens envolta?

En aquesta temporada, la programació s’articula en tres eixos principals que giren a l’entorn d’una pregunta senzilla i transcendent: Qui som i com ens relacionem amb el món que ens envolta? La resposta a aquesta pregunta travessarà tota la programació de la xarxa CaixaForum i CosmoCaixa en tres apartats: Som passat, Som segle XX i Som futur.

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.