La Fundació ”la Caixa” destina gairebé 300.000 euros a donar suport a projectes d’ONGD catalanes en països en vies de desenvolupament

La Fundació “la Caixa” ha impulsat la segona edició de la Convocatòria de Cooperació Internacional amb l’objectiu de contribuir a la lluita contra la pobresa i les desigualtats en països d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia a través d’iniciatives que millorin les condicions de vida de les poblacions més vulnerables.

En aquest marc, es destinaran 289.200 euros als set projectes seleccionats promoguts per organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD) catalanes, que beneficiaran 49.145 persones de El Salvador, Guatemala, Colòmbia, Nicaragua, Mali, Burkina Faso i el Nepal. En total, en aquesta segona edició, s’han escollit 23 projectes, la qual cosa s’ha traduït en una inversió que supera el milió d’euros vers dels més de 750.000 euros de l’any anterior.

D’aquesta manera, la Fundació ”la Caixa”, a través de la seva Àrea Internacional, reforça el seu compromís amb la cooperació internacional i les entitats que estan implementant projectes en països en vies de desenvolupament.

Els 23 projectes es divideixen en tres àmbits d’actuació:

– desenvolupament socioeconòmic: suport a iniciatives de desenvolupament local, foment de les capacitats productives per a la creació d’ocupació i l’emprenedoria i foment de l’economia social.

– millora de la salut: serveis bàsics, atenció primària i accés als serveis de salut reproductiva i maternoinfantil, lluita contra la pneumònia, malària, la COVID-19, malalties transmeses per l’aigua i altres malalties transmissibles, aigua i sanejament i formació de personal sanitari.

– promoció de l’educació i la formació: educació de qualitat per a primària i secundària, foment de les competències tècniques i professionals per a joves i persones amb diversitat funcional, beques a tots els nivells de formació, educació no formal i alfabetització.

A més de Catalunya, les comunitats autònomes amb iniciatives seleccionades són: Andalusia, Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Comunitat Foral de Navarra, Comunitat Valenciana, Extremadura i Galícia.

Els projectes es desenvoluparan en els següents països: Perú, Madagascar, El Salvador, Nepal, Etiòpia, Guatemala, Nicaragua, Zàmbia, Mali, Burkina Faso, Colòmbia, Bolívia i República Dominicana.

Creus que si Collboni o Maragall guanyen les eleccions municipals portaran a terme la superilla de l'Eixample i el tramvia de la Diagonal?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.