“la Caixa i l’Hospital Clínic signen una aliança estratègica per potenciar la recerca

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, van signar, el passat divendres 22 de març,  un conveni de col·laboració que enforteix el compromís que, des de fa més d’un segle, mantenen totes dues institucions per fer un salt qualitatiu en la millora de la salut de les persones malaltes i la de les seves famílies.

”la Caixa” destinarà prop de 6 milions d’euros a potenciar la recerca capdavantera, l’atenció al pacient i la família i la formació, al llarg dels propers cinc anys, a l’Hospital Clínic de Barcelona.

La creació de la Unitat per a la Recerca en Immunoteràpia del Càncer Clínic – ”la Caixa”, pionera a Europa, permetrà tractar més de 70 pacients amb diferents tipus de càncer a l’any amb una teràpia personalitzada i menys agressiva.

Segons va explicar el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, «Aquesta aliança materialitza l’aposta de l’entitat per millorar un dels béns mes preuats: la salut de les persones. Avui ho reforcem amb les tres línies que caracteritzen l’Hospital Clínic de Barcelona: l’atenció als malalts i els seus familiars, la recerca biomèdica i la formació de metges i investigadors».

La col·laboració entre ”la Caixa” i l’Hospital Clínic de Barcelona es va iniciar fa més de quinze anys. Durant aquest període, s’han impulsat projectes estratègics conjunts, com ara l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), de la mà de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica. El suport de ”la Caixa” ha permès també desenvolupar i millorar camps com la recerca en medicina fetal, o nous tractaments en els transplantaments hepàtics. A més, amb l’Institut d’investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) s’impulsen diversos projectes d’excel·lència en el marc de la Convocatòria de Recerca en Biomedicina i Salut, del programa CaixaImpulse i del Programa de Beques de ”la Caixa”, entre d’altres.

Àrea de Comunicació de la Fundació Bancària ”la Caixa”

Irene Roch: 934 046 027 / 669 457 094 / iroch@fundaciolacaixa.org

Marina Teixidó: 934 049 042 / 608 099 023 / mteixido@fundaciolacaixa.org

Àrea de Comunicació i RSC de l’Hospital Clínic de Barcelona

Tel. 93 227 57 00 / premsa@clinic.ca

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.