L’amor, la bondat i totes les seves formes, no ocupen titulars als diaris. El mal sembla tenir més audiència que el bé, especialment quan es presenta de forma escabrosa i sensacionalista. Des del punt de vista informatiu, sembla que el mal sedueix més que el bé. Ens podem preguntar, per què si el bé ens beneficia i el mal ens perjudica? Senzillament, perquè aquest mal que se’ns presenta als diaris, no ens ataca a nosaltres sinó a persones desconegudes, i nosaltres fem d’espectadors passius d’aquestes barbaritats, i fem de la barbàrie un entreteniment.
Però hem de pensar, que fer espectacle del mal aliè, és una actitud profundament inhumana. Però vet a qui que quan el mal ronda a prop nostre, la situació canvia.
Un virus ha posat l’”all” al cor de la humanitat sencera. La gent escolta informacions, per saber com evoluciona la pandèmia. El mal ha estat de tal magnitud, que probablement canviarà la nostra manera de viure. Ara que qualsevol de nosaltres pot rebre la visita del virus, sentim respecte i admiració pel món de la sanitat, i aplaudim diàriament el comportament heroic del personal sanitari, que per salvar vides posa en risc les seves. I de cop i volta veiem les coses d’una altra manera.
El que abans acaparava totes les mirades, com les novetats futbolístiques, la premsa rosa, o l’últim assassinat de violència masclista, ara deixa pas a una cosa molt més humana. El seguiment de la pandèmia, signe que és despertar la valoració de la vida i de la salut. I veiem amb admiració l’abnegació i esforç que hi ha als hospitals.
Les grans esperances de la humanitat es van fent realitat. La solidaritat pren formes molt diverses. Comença en l’àmbit més proper, amb la família, el veïnat, el cercle d’amics i coneguts. La situació de confinament ha generat atur i problemes econòmics, que han obligat a compartir béns. És una situació que pot semblar tràgica, però és especialment educativa, perquè ens invita a l’austeritat i al consum responsable, i ens ensenya a abandonar rutines i obrir noves expectatives.
Tenir el coratge de transformar activitats i aprendre a viure millor, amb menys recursos. I creure fermament com va dir Albert Einstein a la seva fila en una carta, que la més invisible i poderosa de totes les forces, la força més universal amb capacitat per canviar-ho tot, és l’amor. L’amor és llum, perquè il·lumina les nostres vides. L’amor és gravetat, perquè ens acosta els uns als altres. L’amor és potència, perquè multiplica el millor de nosaltres. En definitiva: l’amor és l’única força que pot canviar el món.
Més informació ESPECIAL CORONAVIRUS
La més invisible i poderosa de totes les forces, la força més universal amb capacitat per canviar-ho tot, és l'amor Share on X