Jordi Pujol estrena bloc a internet per difondre els seus escrits i pensaments

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha estrenat un bloc a internet amb la finalitat de difondre els escrits i els pensaments que li ballen pel cap, i la primera publicació la va fer ahir sota el títol: “Tres àmbits de convulsió. Catalunya, Espanya, Europa”. En el text, Pujol assegura tenir sentiment de culpabilitat “per por, desídia, lleugeresa i debilitat” però no per cobdícia després d’haver comès una falta que considera que no hauria haver comès, en al·lusió velada a la seva confessió de frau fiscal.

Però l’objectiu del text és parlar sobre Catalunya, Espanya i Europa, tres àmbits d’acció als quals volia i va dedicar gran part de la seva vida perquè li il·lusionaven, però que ara se li fa “difícil, o impossible” fer-ho des d’un punt de vista objectiu i subjectiu. De fet, en l’inici del text Pujol especifica que el document va ser escrit l’octubre del 2015, nou mesos abans del Brexit i abans de les dues eleccions espanyoles.

El bloc que acull els seus escrits és de l’Associació Serviol, que va ser creada i presidida pel mateix expresident el 17 de març del 2015, i que, segons el mateix web, té la finalitat el “foment del pensament i coneixement de la societat catalana”. A banda de la voluntat de difondre els escrits i pensaments de Pujol, també “té endegades tasques en relació al fons documental dipositat pel seu president a l’Arxiu Nacional de Catalunya, amb la voluntat de fer-lo accessible i divulgar-ne els continguts, que comprenen multitud d’aspectes de la vida social, política, cultural, econòmica i institucional de Catalunya durant la segona meitat del segle XX fins a l’actualitat”.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.