Habitatges per a la Inclusió Social

Prop de 4.000 persones amb discapacitat, que pateixen alguna malaltia o col·lectius en risc d’exclusió social i els seus familiars, seran els beneficiaris directes dels ajuts que l’Obra Social “la Caixa” ha concedit aquest any a 31 projectes impulsats per entitats socials de tot l’Estat que promouen l’accés d’aquestes persones a un habitatge temporal digne.

La convocatòria d’Habitatges per a la Inclusió Social és la tercera a resoldre’s del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social “la Caixa” i que per aquest any preveu una inversió de més d’un milió d’euros en projectes d’iniciatives socials, sempre amb el propòsit d’oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és impulsar projectes que contribueixen a promocionar la inclusió social i la vida independent de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social a través d’habitatges temporals d’inclusió. Gràcies a aquest suport específic es busca donar estabilitat a les persones beneficiàries perquè puguin formar-se o buscar feina, amb l’objectiu últim de desenvolupar una autonomia plena. La present convocatòria compta amb tres línies prioritàries, que en aquest cas basen en la tipologia de les persones beneficiàries d’aquests projectes:

Recursos residencials temporals per a persones en procés d’inclusió social.

Recursos residencials temporals per a persones amb discapacitat.

Recursos residencials temporals per a persones amb malalties i els seus familiars.

Per a la selecció dels projectes, a més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, la Fundació Bancària “la Caixa” posa especial èmfasi en els que destinen temps a conèixer a cada individu, potencien els seus interessos i la seva coresponsabilitat. L’apoderament de les persones destinatàries com a agents actius de canvi és crucial en el disseny, el desenvolupament i l’avaluació de les activitats.

A més, també s’ha valorat la complementarietat de cadascuna de les iniciatives amb els recursos existents al territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats mitjançant el partenariat, i la implicació de la comunitat on es desenvolupen. En els projectes seleccionats participen 161 professionals i més de 446 persones voluntàries.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú