Govern Sánchez: comportaments inexplicables al descobert

Es van coneixent nous i continuats errors de l’actuació del govern Sánchez, el que redunda en el seu descrèdit.

Un d’ells i espectacularment greu és que Espanya va exportar tests de coronavirus fins al 15 de març, tot i l’evolució de la malaltia, el precedent de com anaven les coses a Itàlia, i la importància de la detecció que havia mostrat el bon comportament del Vèneto a diferència de la Llombardia, en usar-los de bon principi, seguint els passos de l’exitosa Corea i com després va fer Alemanya.

El govern espanyol va cometre la irresponsabilitat de no aprovisionar-se i continuar l’exportació, fins a l’extrem que ni els hospitals disposaven de tests suficients. Després ha passat a dependre del mercat internacional a causa de les urgències i necessitats massives, tot i que Espanya compta amb empreses que fabriquen kit de PCR per detectar el coronavirus des de finals del mes de gener. Es tracta d’una prova molt més fiable que els tests ràpids que ara s’estan adquirint.

Per què el govern no va emmagatzemar ni va impulsar la producció pròpia durant tot el mes de febrer i part de març? és un interrogant que el Congrés hauria de aclarir, perquè es tracta d’un error de greus conseqüències per a la salut dels espanyols.

Per què el govern no va emmagatzemar ni va impulsar la producció pròpia durant tot el mes de febrer i part de març? Click To Tweet

La segona gran qüestió que cal que el govern aclareixi és per què els primers dies de març ministeris i altres departaments públics van començar a rebre una circular amb pautes perquè els seus treballadors evitessin contagis, però al mateix temps no existia aquesta recomanació per a tots els ciutadans. Tant és així que el 8 de març el Govern encara no creure convenient desaconsellar l’assistència a manifestacions feministes, o el multitudinari míting de Vox.

Les recomanacions internes, però no per a la població, incloïen:

  • Evitar el contacte directe amb persones que poden patir una infecció aguda, intentant mantenir una separació d’1 a 2 metres entre aquestes persones.
  • Evitar el desplaçament a zones de risc, llevat que sigui ineludible, especialment en els casos de treballadors amb patologies (cardíaques, pulmonars, immunodeficiències, etc.), així com d’embarassades i qualsevol altra que pogués agreujar el seu estat.
  • Recomanació d’evitar salutacions amb contacte físic.
  • El govern també va animar a empleats a realitzar en la mesura del possible el teletreball i les reunions telemàtiques.

La qüestió és: per què si s’emeten aquestes instruccions internes a principis de març, no es van generalitzar entre la població per reduir els riscos de contagi?

La tercera afecta la policia i fa referència a una alerta encara més primerenca: es refereix a l’informe del 24 de gener signat pel cessat cap del servei de prevenció de riscos laborals del cos, José Antonio Nieto González, en què demanava als agents extremar les mesures de protecció davant la troballa d’una nova malaltia anomenada “nou coronavirus”. Ni la direcció de la Policia ni el govern van fer res. Ara el país es troba en estat d’alarma i gairebé 2.000 funcionaris de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat s’estan infectant.

Davant d’aquesta situació, el sindicat Jusapol ha decidit que acudirà als tribunals presentant una querella contra el Ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, un cop finalitzi el confinament, en entendre que el departament que dirigeix ​​un dels alts càrrecs inclosos en el comitè de gestió del coronavirus a la Moncloa va actuar amb “negligència” durant les setmanes prèvies al fet que la malaltia s’estengués per tot el país. El sindicat no descarta incloure a Pedro Sánchez.

Aquests tres fets mostren que el govern feia temps que tenia coneixement del que podia passar i no va adoptar mesures necessàries, excepte en el cas d’una part restringida dels seus propis funcionaris, els més propers als ministres.

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.