vaga general

Fracassa la vaga general de demà per falta de consens

La vaga general convocada per demà per la Intersindical CSC, la central minoritària en ensenyament, s’ha desinflat de cop. Els principals sindicats no l’han secundada en considerar que té un origen polític i no laboral. Així, mentre CCOO i UGT no li donen suport, han sorgit algunes veus dient que sí que farien vaga, però són veus molt minoritàries i poc significatives.

Un dels que ja ha anunciat que participarà en les aturades de demà és el sindicat majoritari en l’escola pública, USTEC-STEs, i amb això ha portat als directors dels centres escolars a veure’s, de nou, al centre de la polèmica. Falta veure de quina manera es produiran aturades i retards en el transport públic, i els sindicats liderats per la CUP també organitzaran les seves protestes.

Qui segur que no fallarà en les mobilitzacions són les que preparen els estudiants universitaris. La plataforma Universitats per la República i les centrals Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), i el Sindicat d’Estudiants (SE) sí que donaran suport a la vaga. I també, és clar, entitats com l’ANC, Òmnium Cultural, AMI o AMC. La CGT, per la seva banda, malgrat que no ha volgut adherir-se a la convocatòria de vaga, sí que ha donat llibertat als seus afiliats per seguir-la.

Els Comitès de defensa de la República (CDR) també han fet una crida a participar en les mobilitzacions “per aturar el país”. “Davant del cop d’Estat que estem vivint, ara més que mai, necessitem trencar amb aquesta falsa normalitat: aturem el país, de forma imminent”. Els més de 172 CDR exigeixen l’alliberament immediat dels “presoners polítics”. “A partir de dimecres fem un pas endavant, que la Unió Europea ens escolti; bloquegem l’economia, encara que l’Estat espanyol ens intenti impedir l’exercici del nostre dret a vaga”, continuava el comunicat que van publicar després de prendre la decisió en una assemblea plenària dissabte a Manlleu.

Però malgrat aquestes reivindicacions, cal remarcar, novament, que aquesta no es tracta d’una vaga general, ja que ha estat desconvocada perquè no ha rebut suport dels dos sindicats realment importants, UGT i CCOO. En tenir aquest caràcter, els treballadors que decideixin fer vaga, segurament veuran com ho descompten del seu sou, ja que no es tracta d’una vaga laboral, sinó política.

Polèmica en l’ensenyament per la vaga general

Que aquesta vaga general fallida tingui el suport dels sindicats d’ensenyament posa encara més de manifest el malestar de professors i famílies per les acusacions rebudes sobre el suposat adoctrinament als alumnes a les escoles. De fet, el mateix Síndic de Greuges ha reconegut que ha rebut denúncies de pares per excés de debat polític, i també pel defecte de posicionament en els centres.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.