Faraó, Rei d’Egipte

«El déu solar Re va col·locar el rei a la terra dels vius per a l’eternitat i a tota hora; per tal de jutjar els homes, per complaure els déus, per establir la maat (veritat), per destruir el mal» (Del temple de Luxor)

Els faraons, els senyors de les Dues Terres, van ser els encarregats de protegir Egipte dels enemics i de garantir l’ordre de l’univers. Van governar des del 3000 aC, aproximadament, fins a la conquesta romana, l’any 30 aC. Rere les imatges i els objectes de l’antic Egipte que han arribat fins als nostres dies s’amaga la realitat d’un imperi que ha fascinat l’home al llarg de la història.

La nova exposició de ”la Caixa” en col·laboració amb el British MuseumFaraó. Rei d’Egipte, explora el simbolisme i l’ideari de la monarquia egípcia, desvetllant les històries que s’amaguen rere les 140 peces incloses a la mostra com a representació d’aquesta antiga civilització. Hi destaquen els treballs d’orfebreria, i també les estàtues monumentals i els preciosos relleus de temples que acosten els visitants a la vida real i de poder de l’antic Egipte. Aquesta exposició és una oportunitat única per apropar-se a aquesta cultura mil.lenària  a través de la figura dels faraons.

“la Caixa” presta una atenció preferent a les grans cultures del passat. Aquestes exposicions tenen com a missió mostrar al públic les diferents formes en què homes i dones de diversos llocs i èpoques s’han enfrontat a les grans qüestions universals, i també ampliar les perspectives sobre el món a partir de les investigacions històriques i arqueològiques més recents.

Faraó. Rei d’Egipte es podrá visitar del 20 de febrer al 25 d’agost de 2019 a CaixaForum Girona (Ciutadans, 19).

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.