Exposició “El centenari. Fellini al món”

Més de vint anys després de la seva mort, la fama de Federico Fellini continua viva. La seva notorietat al món és enorme i la seva figura segueix despertant interès. És un referent que, des d’un imaginari propi, va canviar la nostra mirada cap al setè art.

Aquesta mostra permet als visitants submergir-se en el món oníric de l’autor i conèixer-lo en el seu vessant més íntim, més enllà de la seva filmografia.

Federico Fellini és una figura universal que ha contribuït de manera molt significativa a la història del cinema: de primer com a guionista i després com a director, va crear una galeria de personatges divertits i apassionats. A través del llenguatge del cinema, també va contribuir a donar una imatge internacional d’Itàlia, cosa que el converteix en una figura cabdal de la cultura europea de la segona meitat del segle XX, amb un llegat que forma part de la nostra memòria col·lectiva.

La mostra aplega gran part del material que Fellini va produir o que està relacionat amb ell -una tasca de recopilació sistemàtica en la qual han participat arxius i col·leccionistes públics i privats-. Cartells originals de les seves pel·lícules, cartelleres, guions, contractes, cartes, més de vuitanta fotografies de plató i de la seva vida privada,  atrezzo, vestuari i més de cinquanta dibuixos personals ressalten l’eclecticisme i la versatilitat d’aquest gran director, característiques que l’han elevat al rang de mite.

On podeu veure la mostra? a El Born Centre de Cultura i Memòria – Sala Castellví

Quins dies? Des de 01/10/2021 al 09/01/2022

Horaris: 

Teniu problemes importants amb la mobilitat a Barcelona i per accedir a la ciutat?

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú