trump perd

EUA última hora: Trump perd, però…

Amb les xifres que fan servir tots els experts i les projeccions que utilitzen, a hores d’ara Trump ha perdut la carrera a la Casa Blanca i no serà reelegit.

Els vots electorals, és a dir els vots en que es tradueixen per a cada estat la votació dels ciutadans, no només són clarament favorables a Biden, sinó que les projeccions ja li donen un nombre superior al necessari. És a dir per sobre dels 270 vots electorals dels 538 totals que es disputen, repartits en el conjunt dels estats en funció de la seva població, però assignant un mínim de 3 a tots.

Com se sap, el vot popular es tradueix en vot electoral i el qui guanya s’endú tots els vots de l’estat excepte en dos casos poc significatius: Maine i Nebraska, en els que hi ha una certa distribució. En aquests moments Trump estaria en els 204 vots, lluny per tant de la xifra necessària i no només això, sinó que hi ha uns estats decisius en els quals pràcticament estan empatats: Florida, Geòrgia, Iowa, Ohio i Texas, on les xifres es mouen entre el 48 i 49% a banda i banda. Es diu que qui guanya Ohio guanya les eleccions, però és clar en aquest cas que abans Trump ha d’assegurar que guanya els dos grans estats de Florida i Texas, perquè Nova York i Califòrnia, que són els altres dos grans aportadors de vots electorals, són de sempre en els últims temps irremissiblement demòcrates.

Però, si aquest és el panorama, per què encara hi ha un interrogant? Hi ha una raó històrica: la senyora Clinton també partia d’un clar avantatge i va ser derrotada ocasionant un trauma extraordinari que encara perdura.

L’altra raó és més present: s’estan produint canvis favorables als republicans en dos estats decisius, com són Iowa i Ohio, cosa que atorgaria la perspectiva d’un canvi de tendència en aquests últims dies. Aquest fet preocupa també a la plana major demòcrata que té, a més, un candidat que no està per fer massa curses de velocitat en la recta final.

Amb les xifres que fan servir tots els experts i les projeccions que utilitzen, a hores d’ara Trump ha perdut la carrera a la Casa Blanca i no serà reelegit. Click To Tweet

Estàs d'acord que el CGPJ pugui ser escollit per majoria simple en lloc de majoria qualificada com fins ara?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú