Estudi sobre l’ús de les mesures de conciliació familiar

L’informe Per què els homes no fan servir les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar?, publicat per l’Observatori Social de ”la Caixa”, analitza el desequilibri entre mares i pares a l’hora d’utilitzar les mesures de conciliació existents.

El 37,7 % de les mares enquestades per l’estudi va sol·licitar una reducció de jornada o treballar a temps parcial en reincorporar-se a la seva feina després de la baixa parental, davant del 4 % dels pares.

L’informe indaga també en les causes de la diferència d’ús d’aquestes mesures: el 54,4 % dels homes i el 60,5 % de les dones enquestades opinen que a les seves companyies es considera «més natural» que la mare sol·liciti aquestes mesures, de manera que ells se senten menys lliures per utilitzar-les.

Segons dades del quart trimestre del 2018 de l’Enquesta de població activa, només el 4,9% dels pares homes assalariats (amb fills de zero a quatre anys) treballaven a temps parcial, mentre en el cas de les mares aquest percentatge era del 29,2%. Així mateix, només el 12,7% d’aquests pares indicaven que la raó de treballar a temps parcial era “la cura d’infants o d’adults malalts, incapacitats o grans”, mentre que en les mares aquest percentatge era del 47,6%.

L’estudi conclou que els pares que tenen la percepció de treballar en empreses que donen suport a la conciliació de tots dos sexes tenen menys sensació de conflicte entre feina i família.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.