Elecciones en los EEUU

Eleccions als EUA: Com ha canviat el perfil de l’electorat?

Aquest dimarts, 3 de novembre, tindran lloc les Eleccions als Estats Units. Unes eleccions generals que enfronten l’actual president del país, el republicà Donald Trump i el demòcrata Joe Biden.

Ara, el think tank de recerca Pew Research Center ha realitzat una investigació sobre el perfil de l’electorat que decidirà el nou president fins al 2024. L’estudi aborda les característiques dels ciutadans cridats a les urnes, per partit, raça i ètnia, edat, educació i religió

El perfil de l’electorat nord-americà va canviant al llarg dels diferents comicis per diverses raons. Cal considerar dels més de 328 milions de nord-americans aquells que han complert 18 anys i poden votar per primera vegada aquest any, també als immigrants que s’han naturalitzat i poden votar, o els canvis a llarg termini en la composició racial i ètnica de país. Aquests i altres factors provoquen que no hi hagi dos electorats presidencials exactament iguals.

Com és l’electorat de 2020 política, demogràfica i religiosament? Per respondre a aquesta pregunta, val la pena explorar les troballes de Pew Research.

Identificació del partit

Eleccions als Estats UnitsLa proporció de votants registrats que s’identifiquen amb el Partit Republicà ha augmentat des de 2017. Al voltant d’un terç dels votants registrats en els Estats Units (34%) s’identifiquen com a independents, mentre que el 33% s’identifiquen com a demòcrates, i el 29 % s’identifiquen com a republicans, segons una anàlisi de Pew sobre la identificació partidista dels nord-americans basat en enquestes a més de 12.000 votants registrats el 2018 i 2019.

Raça i ètnia

Els no blancs constitueixen quatre de cada deu votants demòcrates, però menys d’una cinquena part dels votants republicans.

Els nord-americans blancs no hispans representen la major proporció de votants registrats en els Estats Units, amb un 69% del total el 2019. Els votants registrats hispans i negres representen cadascun el 11% del total, mentre que els d’altres orígens racials o ètnics representen la resta (8%).

Edat i generació

L’electorat nord-americà, envelleix: la majoria dels votants republicans i la meitat dels demòcrates tenen 50 anys o més.

L’electorat nord-americà està envellint: el 52% dels votants registrats tenen 50 anys o més, davant el 41% el 1996. Aquest canvi ha passat en les dues coalicions. Més de la meitat dels votants republicans i de tendència republicana (56%) tenen 50 anys o més, davant el 39% el 1996. I entre els votants demòcrates i de tendència demòcrata, la meitat té 50 anys o més, davant el 41 % el 1996.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Educació

La proporció de votants demòcrates sense experiència universitària ha caigut dràsticament; menys, en canvi, entre el Partit Republicà.

Al voltant de dos terços dels votants registrats en els Estats Units (65%) no tenen un títol universitari, mentre que el 36% sí. Però la proporció de votants amb un títol universitari ha augmentat substancialment des de 1996, quan el 24% en tenia un.

Els votants que s’identifiquen amb el Partit Demòcrata o s’inclinen per ell tenen moltes més probabilitats que els seus homòlegs republicans de tenir un títol universitari (41% enfront de 30%). El 1996 va succeir el contrari: el 27% dels votants republicans tenien un títol universitari, en comparació amb el 22% dels votants demòcrates.

Religió

Els cristians representen la majoria dels votants registrats en els Estats Units (64%). Però aquesta xifra ha baixat del 79% el 2008. La proporció de votants que s’identifiquen com no afiliats a una religió gairebé s’ha duplicat durant aquest període, del 15% al 28%.

La proporció de cristians blancs a l’electorat, en particular, ha disminuït en els últims anys. Els protestants evangèlics blancs representen el 18% dels votants registrats avui, davant el 21% el 2008. Durant el mateix període, la proporció de votants que són protestants blancs no evangèlics van caure del 19% al 13%, mentre que la proporció de catòlics blancs va disminuir del 17% al 12%.

Eleccions als Estats Units

Al voltant de vuit de cada deu votants republicans registrats (79%) són cristians, en comparació amb aproximadament la meitat (52%) dels votants demòcrates. Al seu torn, els votants demòcrates són molt més propensos que els votants republicans a identificar-se com a no afiliats a cap religió (38% enfront de 15%).

La participació en les eleccions als Estats Units

Les enquestes poden proporcionar estimacions fiables sobre els votants registrats als Estats Units i com el seu perfil partidista, demogràfic i religiós ha canviat amb el temps.

D’una banda, no tots els votants registrats acaben votant. El 2016, al voltant del 87% dels votants registrats van emetre el seu vot, segons una anàlisi de Pew Research Center de les dades de l’Oficina del Cens poc després de l’elecció d’aquell any.

A més, la participació de votants als Estats Units no és una constant: pot canviar d’una elecció a una altra. La proporció de votants registrats que van votar va ser més gran el 2008 que fa quatre anys, per exemple.

Hi ha indicis que la participació general podria arribar a un rècord aquest any. Precisament la participació en les eleccions intermèdies fa dos anys va aconseguir el seu punt més alt en un segle.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú