Editorial Claret publica “Laudato si’” i les grans ciutats

El llibre recull les conferències del congrés de Rio de Janeiro dedicat especialment a la temàtica ecològica.

Inclou el text del missatge del papa Francesc dirigit al congrés i firmes molt competents i procedents de diferents continents.

Les pàgines il·lustren amb dades precises la gravetat de la situació present i de futur del nostre planeta, amb el desig de trobar solucions.

En el llibre s’aborden tres grans qüestions: l’aigua potable, la qualitat de l’aire i el constant augment dels residus que produeixen les grans ciutats.

Només la ciutat de Barcelona ocasiona anualment 806.650 tones d’escombraries. I això es tracta amb un doble objectiu: conèixer el seu contingut científic-tècnic i administratiu per contribuir a aplicar solucions a aquesta problemàtica i proposar la seva dimensió ètica perquè la humanitat prengui major consciència de la responsabilitat per no agreujar el problema del maltractament al nostre planeta i buscar solució dels problemes ecològics.

El llibre destaca el missatge del Papa signat de pròpia mà que va dirigir per al Congrés i que tracta de tres erres.

El Papa parla de respecte cap a la creació i que «és un deure de tots crear a la societat una consciència de respecte pel nostre entorn; això ens beneficia a nosaltres i les generacions futures».

L’altra erra la dedica a la responsabilitat davant la greu disminució de la qualitat de l’aire o la producció de residus que no són adequadament tractats, indicant que «vam comprovar una indiferència davant la nostra casa comuna i, lamentablement, davant les nostres tragèdies i necessitats que copegen a els nostres germans i germanes».

La tercera erra parla de relació, referint-se a la creixent manca de relació interpersonal molt necessària en les grans ciutats.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Aquest volum recull les Actes del Primer Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats, que tingué lloc a Barcelona i Roma l’any 2014.

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú