Una desena d’estudiants catalans han estat rebuts a la ONU perquè poguessin presentar les seves propostes socials i sostenibles

Una desena d’estudiants catalans han estat rebuts a la seu de les Nacions Unides a Nova York perquè poguessin presentar les seves propostes socials i sostenibles al Departament de Joves de l’organisme internacional.

L’expedició ha llegit un manifest amb algunes de les preocupacions i els compromisos de la joventut espanyola en qüestions com el canvi climàtic i la desigualtat social. El conjunt dels estudiants de l’Estat també han compartit un paquet de projectes sostenibles que han elaborat al llarg del curs dins del programa d’emprenedoria social The Challenge d’EduCaixa.

El grup d’estudiants desplaçat als Estats Units està format per 17 equips (60 estudiants) de 3 o 4 alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i FPGM, seleccionats entre les més de 1.546 candidatures que s’han presentat a The Challenge.

Els seus projectes se centren en reptes socials com ara la salut mental i el benestar, la protecció del planeta, la pau i la prosperitat, i tots estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Un viatge formatiu als Estats Units

L’estada del grup als Estats Units, de gairebé dues setmanes, també inclou visites formatives a algunes de les universitats més prestigioses de la costa est nord-americana, com el MIT, Yale i Columbia. T

ambé s’han programat activitats culturals i trobades amb diverses becàries de postgrau de la Fundació ”la Caixa”, una visita a l’entitat Beauty for Freedom, ONG que crea consciència i recapta fons per combatre el tràfic de persones, i una xerrada amb Eli de los Pinos, fundadora i directora d’Aura Biosciences, projecte que se centra en la recerca de noves teràpies oncològiques.

Manifest en pro dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Durant la trobada a la seu de les Nacions Unides, els estudiants han llegit un manifest que recull algunes de les preocupacions de la joventut espanyola en qüestions com el canvi climàtic i la desigualtat social. Entre les inquietuds incloses al text, la desinformació, l’actitud passiva davant de la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i el model de consum actual han estat alguns dels punts destacats.

Els estudiants també han compartit els compromisos que adquireixen com a part de l’experiència dins del programa d’emprenedoria social The Challenge  d’EduCaixa. Així, el manifest destaca la necessitat de promoure la inclusivitat i reconèixer la diversitat; impulsar el compromís ecofriendly en el dia a dia de les persones; sumar esforços amb altres persones i organitzacions, i mantenir una actitud perseverant amb la finalitat d’assolir els objectius establerts, entre d’altres.

Qui creus que formarà govern després del 23 de juliol?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.