Confinament i lectura

Confinament i lectura (Jesús D. Mez)

La lectura és especialment necessària en l’actual societat tecnologitzada. Un adolescent qualsevol passa mig dia a les Xarxes Socials, i possiblement, cap hora llegint una novel·la. No obstant això, mai ha estat tan important saber llegir i comprendre el que es llegeix com en aquesta època, en la qual la informació flueix ràpidament i exigeix ​​una comprensió gairebé immediata.

Qui avui no sap analitzar un text, difícilment podrà fer una bona utilització de les Noves Tecnologies.

La pregunta ja no és si es llegeix més o menys que abans, diu l’escriptora Maria Teresa Andruetto, sinó què podem fer per millorar la qualitat dels lectors. Afegeix que “la literatura és un espai de desacatament. En l’acte de llegir, un llibre es converteix en un ésser viu, capaç d’interrogar-nos, pertorbar-nos i ensenyar-nos a mirar zones encara no compreses de nosaltres mateixos. Aquesta és la revolució que hem d’emprendre en el terreny de la lectura, construir una veu pròpia a contrapèl dels discursos únics i de les mirades totalitzadores “.

Coincideixo que llegir és un acte revolucionari perquè ens fa pensar i possibilita discrepar amb sentit en la recerca de la veritat. Podem aprofitar aquests dies que passem moltes hores confinats.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.