Comunicat d’Units per Avançar en relació a les mesures del PROCICAT per aturar la Covid-19

Transcrivim el comunicat d’Units per Avançar

Units per Avançar dona suport a les mesures del PROCICAT per aturar la Covid19, però demana al Govern un pla de xoc immediat per pal·liar els efectes econòmics sobre el sector de l’hostaleria i la restauració

Ramon Espadaler, secretari general d’Units, remarca que “cal que tots i cadascun dels ciutadans assumim la nostra part de responsabilitat davant la comunitat, atenent els consells dictats pel Govern i respectant en tot moment les restriccions imposades”.

Units per Avançar dona suport a les mesures establertes pel PROCICAT per tal de contenir l’expansió de la covid-19. L’existència d’indicadors clarament preocupants justifica abastament la presa de decisions severes com les proposades en el marc del PROCICAT.

No és menys cert, però, que aquestes mesures afecten de manera dràstica a sectors econòmics importants per al conjunt de l’economia i per a l’ocupació, com el de la restauració o de l’hostaleria. En alguns territoris, aquests sectors pateixen l’aturada de l’activitat per tercera vegada, amb tot el que això comporta de risc cert per a la seva viabilitat.  Per aquesta raó, amb la mateixa fermesa amb la que recolzem  les mesures proposades pel Govern, li exigim la implementació immediata d’un Pla se xoc per pal·liar els efectes negatius que tindran sobre l’activitat econòmica i sobre l’ocupació.

Units per Avançar reitera una vegada més la crida a la responsabilitat individual davant la preocupant realitat sanitària. Ramon Espadaler, secretari general, afirma que “cal que el Govern assumeixi les seves responsabilitats tant promulgant mesures restrictives com també desplegant amb urgència mesures de suport econòmic als sectors més directament afectats. I cal, també, que tots  i cadascun dels ciutadans assumim la nostra part de responsabilitat davant la comunitat, atenent els consells dictats pel Govern i respectant en tot moment les restriccions imposades”.

Espadaler afegeix que “el ciutadà no s’ha de mirar només a si mateix, sinó que ha de prendre consciència de la dimensió comunitària que tenim tots i cadascun de nosaltres”. En opinió d’Units, la lluita contra l’expansió de la Covid-19 no ha d’esdevenir un àmbit per a la controvèrsia política o partidista, sinó que s’ha d’afrontat amb la màxima unitat i sempre sota el consell de les autoritats sanitàries.

La situació obliga a fer-nos responsables individualment i col·lectivament de les nostres actuacions. Mai com ara necessitem una societat forta i unida en el bé comú. Aquesta urgència ha de posar per damunt de tot superar les diferències polítiques i cercar consensos i acords entre tots (no només polítics, sinó també amb tots els sectors econòmics i socials).

Barcelona, 15 d’octubre de 2020

Qui guanyarà les pròximes eleccions americanes?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.