Com voten als Estats Units en funció de les seves creences

A l’igual que en les eleccions passades, la religió va tenir un paper important en la contesa presidencial nord-americana de 2020: el candidat republicà Donald Trump va continuar obtenint un fort suport dels protestants evangèlics blancs, mentre que els protestants negres i els no afiliats a la religió van donar suport al candidat demòcrata, el president Joe Biden .

Trump Un gràfic de barres que mostra que els votants negres van donar suport aclaparadorament a Biden el 2020, independentment de la freqüència amb la que assisteixen als serveis religiosos, segons un estudi del think tank de pensament i anàlisi Pew Research Center .

Però la identitat religiosa per si sola no explica tota la situació. Entre els nord-americans blancs, l’assistència al servei d’adoració segueix estant altament correlacionada amb l’elecció del vot presidencial, segons una nova anàlisi de Pew Research dels votants validats de 2020.

A l’igual que en anys anteriors, els votants que assisteixen amb freqüència als serveis religiosos, definits com aquells que assisteixen com a mínim un cop per al mes, tenien més probabilitats de votar pel candidat republicà a les eleccions presidencials més recents, mentre que els que assistien amb menys freqüència tenien més probabilitats de donar suport al demòcrata.

En general, el 59% dels votants que assisteixen amb freqüència als serveis religiosos van votar per Trump, mentre que el 40% va triar Biden. Entre els que assisteixen als serveis diverses vegades a l’any o menys, el patró es va invertir gairebé exactament: el 58% va triar Biden, mentre que el 40% va votar per Trump.

No obstant això, aquests patrons varien segons la raça. La preferència dels assistents freqüents als serveis religiosos per Trump va ser evident entre els votants blancs, però en gran mesura absent entre els votants negres (a causa de les limitacions en la mida de la mostra, els resultats entre els hispans i els asiàtic-americans no es van poder analitzar per separat).

Aproximadament set de cada deu nord-americans blancs no hispans que assisteixen a serveis religiosos al menys un cop a l’any (71%) van votar per Trump, mentre que aproximadament una quarta part (27%) va votar per Biden. Entre els nord-americans blancs que assisteixen a serveis religiosos algunes vegades a l’any o menys, molts menys van votar per Trump (46%), mentre que al voltant de la meitat (52%) va votar per Biden.

Un gràfic de barres que mostra que entre els protestants blancs no evangèlics, els assistents poc freqüents a l’església tenien més probabilitats de votar per Trump.

Entre els adults negres no hispans als Estats Units, en comparació, no existeix tal vincle entre l’assistència i l’elecció de vot. Nou de cada deu afroamericans que assisteixen a serveis religiosos mensualment o més van votar per Biden el 2020, a l’igual que una proporció similar de votants negres que assisteixen als serveis amb menys freqüència (94%). Només el 10% dels assistents negres freqüents i el 5% dels assistents negres poc freqüents van votar per Trump.

Entre els nord-americans blancs, la mesura que l’elecció de vot està lligada a la freqüència d’assistència als serveis religiosos difereix segons l’afiliació.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Els protestants evangèlics blancs han estat entre els districtes electorals més lleials del Partit Republicà, i això va seguir sent així el 2020. Més de vuit de cada deu votants protestants evangèlics blancs que assisteixen a serveis religiosos amb freqüència (85%) van votar per Trump a les eleccions més recents, com va fer el 81% dels que assisteixen amb menys freqüència. Els protestants evangèlics blancs tendeixen a ser més religiosos que altres cristians segons una sèrie de mesures, fins i tot en els seus hàbits d’adoració: dos terços dels votants evangèlics blancs assisteixen mensualment o amb més freqüència, mentre que un terç assisteix amb menys freqüència.

Un gràfic de barres que mostra que dos terços dels evangèlics blancs que van votar el 2020 assisteixen als serveis religiosos amb freqüència.

Els protestants blancs que no són evangèlics, però, varien en termes de la connexió entre l’assistència als serveis religiosos i la votació per Trump. El 2020, els protestants blancs no evangèlics que assisteixen als serveis menys d’una vegada al mes van afavorir Trump sobre Biden, del 59% al 40%. Però entre els blancs no evangèlics que assisteixen als serveis amb més freqüència, el vot es va dividir gairebé per igual, amb un 51% a favor de Trump i un 48% a favor de Biden.

Els protestants blancs que no són evangèlics tendeixen a assistir a l’església amb menys freqüència que els seus homòlegs evangèlics: tres de cada deu votants validats protestants blancs no evangèlics diuen que van a l’església mensualment o més, mentre que gairebé set de cada deu van unes quantes vegades al dia. 

Mentrestant, els catòlics blancs segueixen un altre patró. Aproximadament sis de cada deu catòlics blancs que assisteixen a missa mensualment o amb més freqüència (63%) van donar suport a Trump en les eleccions de 2020, mentre que el 36% va donar suport a Biden. Els assistents a misses menys freqüents van expressar menys suport a Trump (53%) i més suport a Biden (47%).

Finalment, hi ha adults blancs que no estan afiliats a cap religió, un grup que representa el 26% dels votants blancs en general. Històricament, els “no religiosos” blancs, que tendeixen a assistir rarament a serveis religiosos, han tingut una tendència cap al Partit Demòcrata, un patró que va persistir el 2020. Dos terços dels no blancs (68%) van votar per Biden, mentre que el 28% va votar per Trump. Gairebé tots els membres enquestats d’aquest grup (98%) pertanyen a la categoria d’assistents poc freqüents.

Valora els primers cent dies del Govern Aragonès

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú