Cinema i moda. Per Jean Paul Gaultier

Cinema i moda. Per Jean Paul Gaultier, coorganitzada per la Fundació ”la Caixa” i La Cinémathèque française, proposa un viatge eclèctic que entrellaça cinema i moda amb grans creadors i artistes, des de l’òptica personal de l’enfant terrible com a dissenyador de vestuari i com a cinèfil.

Amb un enfocament sociològic i més enllà de la mitomania, la mostra aprofundeix en el context de creació del vestuari per a films, posant l’accent en aspectes clau com l’empoderament femení i el seu reflex en la moda i en la filmografia del segle xx.

L’exposició aplega obres de dissenyadors de la talla de Coco Chanel, Balenciaga, Pierre Cardin i Sybilla, així com prop de 70 looks icònics del cinema amb vestits de Sharon Stone, Grace Jones, Grace Kelly, Catherine Deneuve o Madonna; els vestits de Superman, La màscara del Zorro o Rocky, a més de projeccions audiovisuals, cartells originals i fotografies.

Per a Gaultier, l’ecosistema del cinema i la moda a Espanya ha estat sempre una inspiració. L’estreta relació que hi manté es remunta a la seva infància, quan va començar a estiuejar amb la seva família al País Basc. Va conèixer de primera mà una gran part d’Espanya, els costums, l’idioma, i reconeix que certs aspectes de l’estètica tradicional dels anys seixanta formen part del seu univers creatiu.

Per això, per a aquesta ocasió, Gaultier ret homenatge al cinema i la moda espanyols amb mencions a figures de referència per a ell com Pedro Almodóvar, Rossy de Palma, Sara Montiel, Balenciaga, Paco Rabanne i, fins i tot, el Quixot.

Cinema i moda. Per Jean Paul Gaultier es podrà visitar fins al 23 d’octubre de 2022 a CaixaForum Barcelona (Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Jean Paul Gaultier plasma la seva mirada sobre el cine i la moda a CaixaForum Barcelona Click To Tweet

Creus que les mesures del govern Sánchez són eficaces per pal·liar l'impacte de la inflació?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.