CatServeis SXXI, contact center pioner en l’ús de la realitat virtual immersiva per a millorar la salut mental dels seus treballadors

CatServeis SXXI, contact center amb seu a Sant Cugat del Vallès, és una de les primeres empreses a Catalunya que està utilitzant la realitat virtual en el marc d’un estudi que té com a objectiu obtenir més informació sobre el nivell d’estrès de la persona treballadora en el seu àmbit laboral, situant-lo en el marc de la post pandèmia. Aquesta prova pilot compta amb la participació de 60 persones voluntàries, treballadores de l’empresa.

El sector del call center ha estat un dels sectors que més creixement ha experimentat durant la pandèmia provocada per la covid-19. Els seus treballadors i treballadores estan sotmesos a molta pressió i a vegades presenten dificultats per aconseguir els seus objectius, provocant un sentiment de frustració personal o augmentant el nivell d’estrès i ansietat, repercutint en la seva capacitat de treball.

L’estudi engegat per CatServeis pretén millorar l’estat mental dels treballadors mitjançant una pràctica meditativa mentre estan immersos en un entorn de realitat virtual totalment diferent al seu lloc habitual de treball, per exemple, en un jardí japonès, traslladant els treballadors a un entorn tranquil. L’entorn virtual que s’ha utilitzat ha estat creat per un grup d’investigadors internacional per al projecte Covid feel good, i té com a objectiu la millora de l’estat mental de les persones confinades a causa de la pandèmia. Es tracta d’un entorn de realitat virtual augmentada que promou la meditació i està disponible en més de 10 idiomes, inclosos el català i el castellà.

Amb la prova pilot es vol aconseguir que la persona treballadora pugui començar la seva jornada laboral d’una manera més relaxada i positiva, millorant el seu estat de salut mental, potenciant el nivell de satisfacció laboral i millorant també el seu rendiment.

L’empresa comparteix al seu perfil de LinkedIn un vídeo on la responsable de l’estudi, la investigadora en Neurociència Cognitiva, Marta Matamala-Gomez, explica l’origen de l’estudi, els motius de la implementació a CatServeis i quins son els beneficis que, tant treballadors com empresa, poden obtenir de la seva aplicació.

Amb la prova pilot es vol aconseguir que la persona treballadora pugui començar la seva jornada laboral d'una manera més relaxada i positiva, millorant el seu estat de salut mental Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.