Catalans que no volen la independència: Les 6 raons per les quals són una majoria, segons una enquesta

1. Els catalans no estan d’acord amb la proposta de Junts Pel Sí

La majoria dels catalans que no volen la independència no està d’acord amb les últimes derives dels partits nacionalistes a Catalunya. O almenys això es desprèn de l’última enquesta que ha publicat el diari El País on s’afirma que el 51% no està a favor de la declaració “d’inici del procés de creació d’un estat català en forma de república” al Parlament de Catalunya.

2. Caldria un referèndum previ

Els enquestats, en canvi, coincideixen que per prendre una iniciativa com aquesta de forma correcta s’hauria de celebrar prèviament un referèndum que “declarés de forma clara i inequívoca” la seva voluntat. De fet, un 80% està a favor i només un 17% no ho creu així.

3. Junts Pel Sí i la CUP no expressen de forma fidel la voluntat dels catalans

Un 53% dels enquestats tampoc veuen la proposta de Junts Pel Sí i la CUP com a expressió de forma fidel “de la voluntat majoritària dels catalans”, una afirmació que també entenen així en un 17% els votants de la coalició de Convergència i Esquerra i un 13% de la CUP.

catalans que no volen la independència

4. Els catalans no volen a Mas com a President

En una cosa en què es posen d’acord la majoria dels catalans preguntats és en no voler a Artur Mas com a president de Catalunya. Només creu que hauria de ser així (en cas que Junts Pel Sí arribés a governar) un 22%. Una xifra que ha augmentat a l’octubre si comparem amb les dades que l’enquesta aporta de setembre, on un 24% el volia com a líder del govern català. Però en aquest mes, el que més ha augmentat és la gent que està en contra. Si a principi de curs era un 63%, ara n’és un 71%, és a dir, més de dues terceres parts.

enquesta el Pais artur mas president

5. A favor de seguir amb Espanya

En el cas que es convoqués un referèndum, un 49% votaria en contra de la independència i un 41% a favor, donant una diferència de 8 punts. Un resultat que ha variat significativament en tan sols un més, ja que el setembre el resultat era més ajustat, amb un 46% en contra de la secessió i un 45% a favor, amb una diferència de tan sols 1 punt.

6. Sortir de la Unió Europea no seria acceptable per la majoria

El resultat del referèndum encara seria pitjor pel sobiranisme si la independència impliqués sortir de la Unió Europea i el “no” pujaria fins al 55%. Una pujada que faria baixar el “sí” a un 37%, amb una diferència de 18 punts.

Un resultat que també ha variat respecte al setembre, quan, tot i sortir de la UE, el 41% estava a favor, encara que el “no” seguia sent majoritari amb un 49% i una diferència de 8 punts.

Conclusions

L’enquesta realitzada per Metroscopia demostra, per tant, que la tendència en l’últim mes ha estat en contra dels interessos de Junts Pels Sí i la CUP. La voluntat de crear un Estat català independent no seria pas majoritari, segons aquest sondeig, però a més presentaria una tendència negativa o, el que és el mateix, cada cop tindria menys suport popular.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.