Campanya solidaria d’emergència a favor dels Bancs d’Aliments

Sota el lema Cap llar sense aliments, la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank llancen una acció especial per ajudar famílies en situació de vulnerabilitat, agreujada ara per la crisi sanitària i social.

L’objectiu és recaptar la màxima quantitat possible d’aliments i de fons per cobrir les demandes habituals ateses pels Bancs d’Aliments en les diferents campanyes presencials, que s’han vist afectades per la situació actual.

Com s’hi pot col·laborar?

A partir de l’1 d’abril, tots els ciutadans podran oferir el seu suport econòmic a través dels canals operatius de CaixaBank, enviant un SMS amb la paraula «ALIMENTS» al 38014 o al web capllarsensealiments.org. La Fundació ”la Caixa” hi aporta 100.000 euros inicials per pal·liar les primeres conseqüències de l’emergència social.

Els 54 Bancs d’Aliments d’Espanya el 2019 van atendre 310.000 famílies desafavorides repartint més de 144,5 milions de quilos de menjar, amb l’assistència de 7.300 institucions benèfiques.

Una petita aportació, una gran ajuda 

Amb l’aportació de només 2 €, els Bancs d’Aliments poden proporcionar els aliments bàsics per a una persona durant un dia sencer i, amb la contribució de 20 €, una família petita es manté tota una setmana.

En aquests moments, necessiten aprovisionar els estocs amb els aliments més bàsics i productes infantils, com la llet, ja que entre els usuaris hi ha 41.000 lactants.

Les conseqüències econòmiques del coronavirus ja tenen impacte en la societat i, segons la FESBAL, en les últimes setmanes s’ha registrat un gran increment de la demanda. A Espanya, més de 10 milions de persones, el 21,5 % de la població, es troba en Risc de Pobresa, segons la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social (AROPE, per la sigla en anglès).

Davant del nou escenari, els Bancs d’Aliments han establert un dispositiu de serveis mínims després de la suspensió de les operacions presencials de recollida d’aliments i altres donacions. D’aquesta manera, per mantenir les existències als magatzems, els cal augmentar substancialment la compra d’aliments i també rebre donacions econòmiques per pal·liar la manca de recursos.

Les provisions dels Bancs d’Aliments es distribueixen a través de les entitats assistencials i d’ajuda social que estan registrades i homologades oficialment per les administracions.

Més informació ESPECIAL CORONAVIRUS

Amb l’aportació de només 2 €, els Bancs d’Aliments poden proporcionar els aliments bàsics per a una persona durant un dia sencer Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.