Art i mite

CaixaForum Barcelona proposa un passeig per l’Olimp dels déus

Art i mite. Els déus del Prado ofereix una àmplia mirada sobre la mitologia grecoromana i la seva representació al llarg de la història de l’art, a través de pintures, escultures i objectes datats entre els anys centrals del segle I aC i mitjan segle XIX. Una proposta diacrònica, a partir de 64 obres de les col·leccions del Museo del Prado, amb noms essencials de la història de l’art com Rubens, Ribera o Zurbarán, entre molts d’altres.

Aquest passeig per l’Olimp s’articula en vuit seccions de caràcter temàtic i ofereix, simultàniament, diferents representacions de déus i diverses interpretacions d’un mateix episodi mitològic, cosa que fa possible al mateix temps apreciar la riquesa iconogràfica, geogràfica i cronològica de les col·leccions del Museo del Prado.

Diversos elements contraposen el discurs clàssic de les peces amb la contemporaneïtat dels mites al segle XXI, entre els quals destaca un audiovisual —d’estrena a Barcelona— amb diferents veus actuals.

Es tracta de la quarta exposició organitzada conjuntament per la Fundació ”la Caixa” i el Museo Nacional del Prado que arriba a CaixaForum Barcelona -després de Velázquez i el Segle d’Or; Goya. Llums i obres i La bellesa captiva. Petits tresors del Museo del Prado- en el marc de l’aliança estratègica que mantenen des del 2011 per apropar al públic part del ric llegat artístic que
custodia el Museo del Prado.

L’exposició va iniciar el seu recorregut a CaixaForum Palma el novembre del 2017 i ha visitat diverses localitats de la Península al llarg dels dos darrers anys. Ara arriba a CaixaForum Barcelona, revisada i ampliada, i després viatjarà als diversos centres catalans de la Fundació ”la Caixa” fins l’any 2022.

Dates: del 15 d’octubre de 2020 al 14 de març de2021 (oberta des del 15 d’octubre, a les 16 h).

Lloc: CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Organització i producció: Fundació ”la Caixa” i Museo Nacional del Prado.

Comissariat: Fernando Pérez Suescun, cap de Continguts Didàctics, Àrea d’Educació, Museo Nacional del Prado.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Qui guanyarà les pròximes eleccions americanes?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú