CaixaForum Macaya, nomenat Centre Internacional UNESCO de Ciències Socials i Humanitats

La Conferència General de la UNESCO ha ratificat la designació de CaixaForum Macaya de la Fundació ”la Caixa” com a Centre UNESCO de Ciències Socials i Humanitats, el primer d’aquesta categoria. D’aquesta manera, esdevindrà un think tank global, integrant-se en una xarxa mundial d’excel·lència que treballa per contribuir a implementar les prioritats estratègiques, els programes i les agendes de desenvolupament de la UNESCO a escala internacional.

La designació va ser aprovada sota la presidència de la directora general de la UNESCO, Audrey Azoulay; el president del Govern, Pedro Sánchez; i el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares.

Audrey Azoulay ha destacat en el seu discurs la col·laboració amb la Fundació ”la Caixa” i el seu president, Isidre Fainé. Aquest Centre UNESCO de Ciències Socials i Humanitats és, per a Azoulay, “una demostració dels valors compartits, així com aquesta aliança és un estímul per a institucions de reputació impecable”.

En el nomenament com a Centre UNESCO de Ciències Socials i Humanitats s’han considerat precisament aquests valors compartits entre la UNESCO i la Fundació ”la Caixa”. Ambdues institucions tenen com a línies d’actuació prioritàries la inclusió social, l’educació, la ciència i la cultura.

La UNESCO també ha posat en valor la dècada de trajectòria de CaixaForum Macaya com a espai de reflexió i debat que, a través de la mediació del coneixement entre diferents actors de la nostra societat, analitza els grans reptes del nostre temps en l’àmbit social, econòmic, industrial-tecnològic, humanístic i mediambiental.

Per aconseguir-ho, aquest centre de la Fundació ”la Caixa” programa i fomenta el diàleg i l’intercanvi d’idees a través de conferències, debats i taules rodones amb ponents de referència, tant a nivell nacional com internacional.

Canvi de denominació del centre

CaixaForum Macaya compta amb la programació de l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa”. Es tracta d’un espai d’anàlisi i reflexió de referència que estudia l’actualitat i els reptes de la societat. El seu objectiu és divulgar el coneixement de les ciències socials i les humanitats, amb un interès especial en les àrees d’actuació de la Fundació ”la Caixa” i ara també de la UNESCO.

De la mateixa manera, CaixaForum Macaya és la seu de l’Escola Europea d’Humanitats, que treballa per a la divulgació, la formació i el debat des de la vessant humanística. A això s’hi afegeix que el centre acull la seu de Barcelona del Club de Roma, la missió del qual és actuar com a catalitzador independent per identificar i investigar els problemes més crucials de la humanitat i traslladar-los a càrrecs públics, responsables privats i públic en general.

El nomenament de la UNESCO coincideix amb la integració del centre a la xarxa de CaixaForum de la Fundació ”la Caixa”, amb la voluntat d’agrupar l’oferta cultural, científica i social de l’entitat. Fruit d’aquest canvi, l’equipament ha passat a anomenar-se CaixaForum Macaya.

Es tracta d’un espai d’anàlisi i reflexió de referència que estudia l’actualitat i els reptes de la societat Click To Tweet

Després que Pere Aragonès hagi aprovat els pressupostos de la Generalitat amb els Comuns i contra la voluntat de JuntsxCat i l'oposició de la CUP. El procés cap a la independència ha quedat liquidat?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.