CaixaForum i CosmoCaixa posen els seus espais a disposició de la comunitat educativa

La Fundació ”la Caixa” vol contribuir al retorn a l’activitat escolar i extraescolar posant a disposició de la comunitat educativa tant el seu centre cultural CaixaForum com el Museu de la Ciència CosmoCaixa, a Barcelona.

Amb aquesta iniciativa, la Fundació vol ajudar a compaginar la planificació d’activitats escolars i extraescolars amb el compliment de les mesures sanitàries recomanades per evitar la propagació de la COVID-19, que fan convenient la reducció i el desdoblament dels grups i, com a conseqüència d’això, la cerca de nous espais fora dels recintes de les escoles.

En aquest sentit, i de cara a l’estiu, la Fundació ofereix els dos centres perquè escoles i entitats socials hi puguin dur a terme activitats durant les colònies infantils o estivals. El retorn progressiu a la normalitat constitueix també un desafiament per a la conciliació laboral i familiar, els mesos vinents, després del prolongat període de confinament.

«Els nostres centres són sempre un punt de trobada, obert a tothom i molt especialment a professors, alumnes i famílies. Amb aquest oferiment volem aprofundir en aquesta vocació de servei i contribuir, des d’ara mateix, a la represa de l’activitat escolar i extraescolar, com més aviat millor i en les millors condicions possibles, incloent-hi també les colònies d’estiu», assenyala Xavier Bertolín, director de l’àrea Comercial i Educativa de la Fundació ”la Caixa”.

La proposta fa un pas més en l’estreta relació entre CaixaForum i CosmoCaixa i la comunitat educativa. Els grups escolars constitueixen un percentatge molt elevat dels visitants de tots dos centres. De fet, l’any 2019, el nombre de visitants de CaixaForum Barcelona va arribar a 674.594 persones, mentre que el Museu de la Ciència CosmoCaixa va rebre un total de 1.002.965 visites. D’aquestes xifres globals, el nombre de visites escolars representen prop de 10.000 grups, formats per més 200.000 alumnes i 6.600 professors.

Aquest compromís se suma al d’EduCaixa, la plataforma de continguts en línia de la Fundació ”la Caixa”, dirigida a la comunitat educativa i a les famílies. www.educaixa.com engloba tota la proposta pedagògica de l’entitat i promou i impulsa la transformació educativa amb la finalitat de respondre a les necessitats de la societat del segle XXI.

El programa es dirigeix a l’alumnat i el professorat d’educació infantil, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. L’objectiu principal és facilitar el desenvolupament competencial de l’alumnat. L’any 2019, més de 2 milions d’alumnes i 11.434 professors de 8.060 centres educatius van participar en les propostes d’EduCaixa.

Precisament, durant aquesta etapa de confinament les visites a la plataforma en línia EduCaixa s’han incrementat en el 230 % amb relació a la mitjana mensual. En destaca la descàrrega dels recursos centrats en l’àmbit de l’educació emocional.

Creus que són fiables les xifres sobre la Covid-19 que dona el Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya?

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.