CaixaForum+ estrena dos grans documentals sobre Pablo Picasso i Marin Alsop

Picasso i la tauromàquia —en exclusiva a CaixaForum+— analitza la passió taurina de l’artista malagueny, i The Conductor explica la història d’Alsop, una de les escasses directores d’orquestra del món.

Picasso i la tauromàquia
Els toros en la vida i obra de Picasso

Van ser la gran passió de Picasso: els toros. Els va pintar i els va dibuixar durant tota la seva vida, i els va modelar en escultures. Va assistir a corridas fins que va morir, i va celebrar la festa des de la seva infància fins a la vellesa.

En aquest documental seguirem els primers passos de Picasso per la seva Màlaga natal i visitarem també París, Nimes o Arles, on va continuar aquesta passió per la tauromàquia, sempre present en l’obra i en la vida de l’artista malagueny. Veurem com els motius taurins van donar forma als diversos processos creatius de Picasso i el van convertir en l’artista més cèlebre de tot el segle xx. Al llarg de la pel·lícula, experts internacionals analitzaran la relació entre Picasso i els toros, entre d’altres, el seu net i col·leccionista d’art, Bernard Ruiz-Picasso; l’artista Miquel Barceló; el director del Museu Picasso de Màlaga, José Lebrero Stals, i la seva biògrafa, Sophie Chauveau.

Amb Picasso i la tauromàquia, CaixaForum+ se suma a la commemoració del cinquantè aniversari de la mort de l’artista espanyol, efemèride que es compleix el 8 d’abril. Dirigeix el documental Hilka Sinning, realitzadora de reconegut prestigi que ha dirigit nombrosos projectes relacionats amb el món de l’art i la cultura i produïts per la companyia alemanya Kobalt Productions i l’espanyola Artico Distribution, amb la participació dels canals internacionals ZDF i ARTE a Alemanya, France Télevisions y RTS de Suïssa. L’estrena de Picasso i la tauromàquia en plataformes d’Espanya serà el 5 d’abril, en exclusiva a CaixaForum+.

The Conductor

The Conductor (2021) és el retrat de la genial directora d’orquestra Marin Alsop, que va esmicolar el «sostre de vidre» de la música clàssica a força de talent i tenacitat, i va arribar a liderar les simfòniques de Baltimore, São Paulo i Viena. El film aprofundeix en la seva inclinació pel swing, el seu mentor Leonard Bernstein, la seva ferma posició antielitista i la seva lluita constant perquè cada vegada més dones portin la batuta.

Dirigit per Bernadette Wegenstein i amb una banda sonora impressionant de concerts dirigits per Marin Alsop, el documental The Conductor explica la història d’Alsop a través d’una combinació d’entrevistes íntimes i moments professionals i privats, trobades amb músics i coneixedors del món de la música, imatges d’arxiu inèdites amb Leonard Bernstein i escenes d’Alsop dirigint algunes de les grans orquestres del món. La pel·lícula s’estrenarà a la plataforma el 5 d’abril.

A més del documental, CaixaForum+ incorporarà un concert en el qual Marin Alsop dirigeix l’Orquestra Simfònica Nacional de la Ràdio Polonesa en un programa amb obres de Grażyna Bacewicz, Einojuhani Rautavaara i Antonín Dvořák. El concert formarà part del canal que la plataforma té juntament amb medici.tv, col·laborador especialitzat en música clàssica.

Consideres que amb els problemes d'aigua que patim, la Generalitat i l'Agència Catalana de l'Aigua han pecat d'imprevisió?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.