CaixaForum Barcelona se submergeix en la metapintura surrealista de René Magritte

Coorganitzada per la Fundació ”la Caixa” i el Museu Nacional Thyssen-BornemiszaLa màquina Magritte proposa una immersió en l’univers creatiu i enigmàtic de l’artista belga, que definia la seva pintura com «un art de pensar» capaç de fer visible el singular mitjançant la paradoxa, i amb missatges que continuen vigents avui.

La mostra destaca el component repetitiu i combinatori de l’obra del pintor, amb temes obsessius que es repeteixen una vegada i una altra amb innumerables variacions. El seu enginy va donar lloc a una infinitat de composicions audaces i imatges provocatives, capaces d’alterar la nostra percepció, qüestionar-la i suscitar la reflexió.

L’exposició parteix de la hipòtesi que la «Máquina Universal per fer quadres» (inclosa en La Manufacture de Poésie, catàleg de productes imaginaris elaborat per surrealistes el 1950) existeix i està composta per diversos dispositius interconnectats corresponents a conceptes recurrents en l’obra de l’artista, com el mimetisme i la megalomania.

La màquina Magritte reuneix 69 pintures úniques, com La cascadaL’alta societatTemptativa de l’impossibleDeliris de grandesa o el quadre El sentit de les realitats, que només es podrà veure a CaixaForum Barcelona. A més, es completa amb una selecció de fotografies i pel·lícules casolanes fetes pel mateix artista.

La màquina Magritte es podrà visitar fins al 6 de juny de 2022 a CaixaForum Barcelona (Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.