CaixaForum Barcelona presenta Planeta Barrio

L’equip especialitzat en fotografia participativa de Photographic Social Vision, en coordinació amb el programa Art for Change de Fundació ”la Caixa”, ha treballat durant cinc mesos amb deu nois i noies d’entre 13 i 15 anys de procedències molt diverses, tots residents en el barri de la Marina de Barcelona i vinculats a Mans a les mans, fundació que col·labora amb el programa CaixaProinfancia.

Al llarg d’aquest procés, els nois i noies han pogut experimentar amb la fotografia com a eina d’expressió, d’autoconeixement i de relació amb els altres, tractant de fomentar en el procés la seva confiança personal, el seu respecte propi i el que concedeixen als altres.

El projecte ha cobert diverses àrees, començant per sensibilitzar sobre el món de la fotografia, la narrativa i el pensament visual als i les participants. Van entrenar la seva mirada fotografiant sense càmera, treballant la imatge a través d’exercicis d’escriptura i dibuix. Se’ls va familiaritzar amb les càmeres digitals, van experimentar amb la composició i el llenguatge visual, i també van accedir a un altre tipus de càmeres, instantànies i de pel·lícula.

A més, van rebre algunes classes teòriques de llenguatge fotogràfic i van visitar l’exposició internacional World Press Photo a Barcelona, on van interactuar amb els materials mostrats i es van endinsar en les diferents capes de lectura que pot contenir una imatge. Simultàniament, van tractar de detectar les seves necessitats expressives i d’entendre la seva relació amb l’entorn i les seves dinàmiques internes. Van fer recorreguts en grup pel barri disparant retrats i autoretrats, representant amb imatges les seves pròpies històries, relacionant-les amb aquest territori i creant un mapa col·lectiu dels llocs que eren més significatius per a ells.

En definitiva, es va propiciar un contacte directe amb el poder transformador de la fotografia per mitjà d’una metodologia fonamentada en dos pilars: l’accés a un procés d’experimentació artística obert, respectuós i participatiu, i l’oportunitat d’exposar-ne públicament els resultats. El resultat final de tot el procés creatiu és aquesta exposició, en què mostren unes mirades molt personals d’ells mateixos, del grup i del seu entorn.

Les fotos estaran exposades fins al 5 de setembre en l’entrada de Caixaforum i es poden visitar de manera gratuïta.

Exposició en què els joves mostren unes mirades molt personals d’ells mateixos, del grup i del seu entorn Click To Tweet

Creieu que la variant índia de la covid-19 esgarrarà l'estiu?

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.