CaixaForum Barcelona es converteix en epicentre de la fotografia experimental

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’estrena d’una exposició inèdita que proposa un recorregut per la fotografia experimental en col·laboració amb el Musée National d’Art Moderne – Centre National d’Art et de Culture Georges Pompidou de París.

La mostra, amb 171 obres de 99 artistes, se submergeix en aquesta branca de la fotografia que han practicat nombrosos artistes i professionals de múltiples disciplines i llocs, com ara Man Ray, László Moholy-Nagy, Lisa Oppenheim, Florence Henri, William Klein, André Breton, Rudolf Steiner, Barbara Kruger, Constantin Brancusi, Olafur Eliasson, Paul Éluard, Barbara Morgan i Suzanne Muzard, entre molts d’altres.

Lluny d’una lectura lineal i cronològica, Visions expandides. Fotografia i experimentació proposa un recorregut d’experimentació fotogràfica des del començament del segle XX fins als nostres dies, i posa en diàleg obres històriques i contemporànies amb la finalitat de ressaltar afinitats i analogies entre artistes de diferents èpoques i moviments.

L’exposició, que es podrà visitar fins al 20 d’agost de 2023 a CaixaForum Barcelona, es compon de sis àmbits temàtics: «Llum», «Moviment», «Alteracions», «La visió a prova», «Recrear mons»  i «Anatomies». Com a novetat, incorpora una fotografia botànica d’Emili Godes dels fons del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Activitats a l’entorn de l’exposició

Visita comentada: visions expandides (del 27 d’abril al 27 d’agost de 2023)

La visita està dirigida per un educador o educadora que, a partir del diàleg amb els participants, presenta els temes clau de l’exposició, els contextualitza i resol els possibles dubtes o preguntes que puguin sorgir.

Visita en família: equivoca’t i encertaràs

Uniu-vos a una visita especialment pensada per a famílies que inclou un recorregut per l’exposició, activitats participatives dins de l’espai expositiu i un taller final. Conduïdes per un educador o educadora, les visites es basen en un tema principal de l’exposició que es desenvolupa a l’entorn de les obres exposades.

A partir del que hem vist i après a l’exposició, ens aproparem amb els ulls i les mans a la fotografia de manera experimental: posarem a prova les capacitats expressives de la fotografia. Jugant a l’assaig i error descobrirem fites inaudites!

*Activitat recomanada per a famílies amb nens i nenes a partir de 6 anys.

Cafè tertúlia: visions expandides

Una visita tranquil·la aprofundint en els temes o aspectes que més interessin als visitants i conduïda per un/a educador/a. Un cop acabada la visita, es compartiran impressions sobre l’exposició a una tertúlia participativa acompanyada d’una tassa de cafè (o equivalent).

Servei de mediació a la sala

De dilluns a divendres, de 17.30 a 19.30 h, i dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h i de 17 a 19.30 h, hi haurà un/a educador/a a la sala a disposició del públic per a qualsevol dubte o comentari sobre la exposició. Servei gratuït inclòs amb l´entrada. Més informació a recepció.

La mostra, amb 171 obres de 99 artistes, se submergeix en aquesta branca de la fotografia que han practicat nombrosos artistes i professionals de múltiples disciplines i llocs Click To Tweet

Creus que una TV pública com TV3 ha de fer un programa com el que va fer Toni Soler sobre la Verge del Rocío?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.