“Bocaccio, temple de la Gauche Divine”

El Palau Robert reviu la història de la sala de festes i club social Bocaccio, focus d´antifranquisme i de la Gauche Divine durant la dècada dels 60 a Barcelona en una època de canvis, mutacions i obertura.

“Bocaccio, temple de la gauche divine”, comissariada pel periodista Toni Vall, explica l´impacte i la transcendència de Bocaccio en la vida política, cultural i social a Barcelona i Catalunya.

El grup d´intel·lectuals d´esquerra (arquitectes, escriptors, fotògrafs, models…) que es trobava a la sala va assumir un paper rellevant dins la vida cultural i social de la ciutat i del país amb la generació de quantitat de noves propostes creatives.

Bocaccio, la mítica sala del carrer Muntaner, 505, creada el febrer de 1967 per Oriol Regàs i que va tancar el juliol del 1985, va ser l’indret preferent de trobada de l’anomenada Gauche Divine. No era només una discoteca on passar-s’ho bé, no era cap temple de la frivolitat, el pijerío i la burgesia, sinó que era punt de reunió d’una generació de professionals liberals que excel·lien en els seus respectius camps: fotografia, música, arquitectura, disseny, moda, cinema, edició, literatura etc. S’hi trobaven, conversaven, connectaven, es fecundaven entre ells. S’ho passaven bé però també fomentaven una creativitat que estava canviant la forma de ser i de crear del país..

L´exposició proposa un recorregut per fotos, objectes i tota mena de documents que testimonien l’empremta estètica i conceptual d’un lloc que va ser pioner en la creació d’una imatge de marca a través del marxandatge que va consolidar Bocaccio com molt més que una discoteca. Bocaccio va obrir la botiga BRM del carrer Enric Granados per vendre-hi els seus productes, alhora que organitzava viatges, obria sucursals, creava segells de llibres, cinema, disseny i música…

El relat expositiu es presenta en els àmbits A Muntaner 505, El temple de la gauche divine, La marca s´expandeix, Bocaccio i el territori, i Marxandatge, esdeveniments i espectacles.

Dies Hores Preus
De dilluns a dissabtes de 09:00h a 20:00h Entrada Gratuïta.
Diumenges i festius de 10:00h a 14:30h

Se celebra del 16/01/2020 al 12/04/2020 a:

Palau Robert – Centre d’Informació de Catalunya.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.