Els bisbes dels EUA critiquen a Biden pocs dies abans de les eleccions al Congrés i al Senat

Els bisbes dels EUA han formulat una crida al president Biden perquè posi fi al seu “extremisme avortista” i li van demanar que passi a donar suport a les mares. “El president està greument equivocat en continuar cercant totes les vies possibles per facilitar l’avortament en lloc d’utilitzar el seu poder per augmentar el suport i l’atenció a les mares en situacions difícils” ha declarat el president del Comitè d’Activitats Provida de la Conferència de bisbes catòlics dels EUA, l’arquebisbe William Edward Lori de Baltimore el passat 25 d’octubre. “Aquest extremisme ha de finalitzar i implorem al president Biden que reconegui la humanitat dels nens no nascuts i la cura genuïna que necessiten les dones en aquest país”.

Aquesta declaració ha estat formulada després que Biden provoqués, amb la seva declaració, que la seva principal prioritat legislativa després de les eleccions de novembre és l’avortament. Biden va afirmar: “aquesta és la promesa que li faig a vostè i al poble dels EUA: el primer projecte de llei que enviaré al Congrés serà codificar Roe vs. Wade”, va declarar Biden el 18 d’octubre en el transcurs del comitè nacional demòcrata celebrat a Washington.

També va afirmar que vetaria una proposta, la qual rebia el suport dels republicans, que prohibia l’avortament per una llei federal a les 15 setmanes d’embaràs, excepte en els casos de violació, incest o amenaça a la vida de la mare. En altres termes, Biden vol que l’avortament sigui lliure més enllà de les 15 setmanes. Quan va formular aquesta declaració estava flanquejat per coneguts activistes favorables a l’avortament.

L’arquebisbe Lori va afirmar que “l’Església catòlica desitja continuar el seu treball amb el nostre poder i líders per protegir el dret a la vida de cada ser humà i garantir que les dones embarassades i mares rebin el ple suport en la cura dels seus fills abans i després dels naixements”.

S’estima que als EUA el 2020 es van registrar 930.160 avortaments i que la taxa d’avortament per dona de 15 a 44 anys va ser del 14,4%. La taxa espanyola se situa entre el 10 i el 12% en els últims anys.

El projecte de Biden és declarar l’avortament un dret humà, el que deixaria sense efecte les legislacions estatals i obligaria als metges i hospitals religiosos que s’oposen a la pràctica de l’avortament.

En definitiva, Biden, que continua en una situació de valoració negativa per part de l’electorat, intenta recolzar-se en l’avortament per intentar promoure el lobby demòcrata. Els resultats els veurem d’aquí a pocs dies.

Colau ha afirmat des de l'Argentina que a Barcelona es crearan 45.000 nous llocs de treball gràcies a l'acció municipal. Creus que és una promesa electoralista?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.