Bargalló. El conseller d’Ensenyament s’ha oblidat dels alumnes

La gestió de la situació crítica ocasionada pel coronavirus està deixant en la pell i els ossos la capacitat de gestió del govern de la Generalitat, que si en condicions normals ja ha estat deficient, ara assoleix nivells esperpèntics.

Un d’aquests esperpents és el del Departament d’Ensenyament. Van enviar els alumnes a casa. Les escoles com és lògic romanen tancades, i el departament va advertir a tots als docents que no estaven de vacances (sic) i que havien d’estar disponibles per mantenir la jornada lectiva i mantenir la comunicació amb les famílies. El primer problema és que no els hi van donar instrucció concreta del què havien de fer. I, per si això no fos prou, el mateix conseller, Josep Bargalló, va decidir que els professors no fessin arribar tasques als alumnes a través d’internet. La seva explicació supera la genialitat: no s’ha de fer servir internet per a les feines perquè això provocarà un augment de les desigualtats dels alumnes, en funció dels que tenen més o menys recursos tecnològics. Per tant, la millor solució que dóna el Departament d’Ensenyament per lluitar contra la desigualtat precisament ara és el silenci per internet. És una solució brillant!

Josep Bargalló, va decidir que els professors no fessin arribar tasques als alumnes a través d’internet Click To Tweet

Naturalment, hi ha centres, tant públics com concertats, que han ignorat al conseller amb molt bon criteri i fan el que poden a través de la xarxa malgrat no haver-hi cap predicció de la Generalitat. Fins i tot, i al marge dels centres, hi ha professors que duen a terme per compte propi aquesta tasca amb els seus alumnes.

Per no posar a punt, el Departament ni tan sols ha organitzat el que va comprometre’s a fer que era aprofitar aquest temps per organitzar tasques de formació online dels docents. I per si això no fos suficient, el president Torra ha decidit enviar els funcionaris, per tant aquells que treballen al departament d’ensenyament, a casa.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.