Units per Avançar està en contra dels decrets del conseller Bargalló i defensa l’escola concertada en totes les seves expressions

Davant la resolució provisional per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que denega el concert de primària als centres que per projecte educatiu i model pedagògic són escoles diferenciades, exposem:

1.- Renovem el nostre compromís en la defensa ara i sempre de la llibertat de creació de centre educatius amb un model propi i de la lliure elecció d’aquest per part de les famílies.

2.-Aquest dret comporta l’obligació per part de l’Administració Educativa de la concessió del concert educatiu. No fer-ho, atempta contra el dret a l’educació, reconegut com a dret fonamental i alhora defensat amb reiterada jurisprudència tant constitucional com de caràcter internacional.

3.- Tenim una posició clara, nítida, i alhora compartim  el comunicat  d’ahir per part de totes les Patronals de les  Escoles Privades Concertades de Catalunya que refermen el rebuig a  la no renovació del Concert de Primària a les escoles que compleixin la normativa vigent, especialment les escoles diferenciades.

Units per Avançar sempre ha defensat dues qüestions fonamentals en relació a l’educació: la llibertat de la creació de centres amb ideari propi i el dret dels pares a escollir l’educació que volen per als seus fills, perquè en son els principals responsables de la seva educació.

El secretari general d’Units destaca que  “avui aquests dos drets estan en perill: primer, per la llei, la que s’està fent en aquests moments al congres dels Diputats que posa en qüestió el dret dels pares a escollir l’educació que volen per als seus fills i, també, per l’actitud del Govern de la Generalitat que ho està intentant laminar i treure alguns centres del concerts, en aquest cas les escoles que fan l’opció de la diferenciada”. (adjuntem vídeo i transcripció de les declaracions de Ramon Espadaler)

4. Per aquet motiu, Units per Avançar fa un vot diferenciat dins del grup parlamentari al del PSC a la moció debatuda avui al Parlament de Catalunya, defensant per coherència ideològica la lliure elecció de centre per part de les famílies i a la seva legítima concertació.

4 de juny de 2020

https://twitter.com/UnitsCat/status/1268541043844284423?s=20

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.