Deixa enrere el bullici de la ciutat: 5 pobles amb encant a Barcelona per viure sense gastar gaire

Barcelona és una ciutat coneguda per ser una destinació turística molt popular i, com a resultat, pot ser força cara per viure. Tot i això, la província de Barcelona té molts pobles amb encant que poden ser més assequibles per viure.

En general, els cinc pobles tenen un cost de vida més baix que la ciutat de Barcelona, ​​cosa que els converteix en opcions assequibles per a aquells que busquen una vida més tranquil·la i econòmica.

Alguns aspectes específics que fan d’aquests pobles opcions atractives des del punt de vista econòmic:

  • Preus de l’habitatge: En comparació amb la ciutat de Barcelona, ​​els preus de l’habitatge en aquests pobles solen ser més baixos. En general, es poden trobar habitatges més grans i amb més terreny a preus més assequibles.
  • Cost dels serveis i productes: En aquests pobles, els costos dels serveis i productes són més baixos que a la ciutat de Barcelona. Per exemple, els preus del menjar, la benzina i els serveis de salut i educació són més assequibles.
  • Transport: En general, el transport públic als pobles sol ser més barat que a la ciutat, cosa que es tradueix en un estalvi en el pressupost familiar.
  • Estil de vida: Viure en un poble més petit i tranquil també pot ajudar a estalviar diners en el dia a dia. Per exemple, les despeses en oci i entreteniment poden ser menors, i es poden evitar despeses com ara l’aparcament a la ciutat.

5 pobles amb encant que podrien considerar-se més econòmics a la província de Barcelona:

Navarcles:

Navarcles

 

Ubicat a la comarca del Bages, Navarcles és un poble tranquil i pintoresc amb una gran qualitat de vida. A més del seu patrimoni arquitectònic, compta amb una gran oferta cultural i de lleure, com ara festivals de música, dansa i teatre. La localitat està envoltada per una bonica natura que es pot gaudir al seu entorn rural. També és important destacar que el cost de vida a Navarcles és més baix que a Barcelona, ​​per això és una opció interessant per a aquells que busquen un lloc amb encant i assequible.

Calella de la costa:

Aquest poble costaner ubicat a la comarca del Maresme, és conegut pel clima càlid i les àmplies platges de sorra amb prop de tres quilòmetres de longitud. És una bona opció per a aquells que busquen una vida tranquil·la al costat del mar, amb una gran oferta de restaurants, bars, botigues i allotjaments. A més, Calella compta amb una bona connexió de transport amb Barcelona (està a 50 Km), ​​cosa que facilita l’accés a la ciutat. El poble també ofereix activitats culturals i esportives, així com una gran varietat de serveis, incloent-hi centres de salut i escoles.

Cardona:

Ubicat a la comarca del Bages, Cardona és un lloc històric amb una gran riquesa cultural i arquitectònica. Destaca el seu impressionant castell medieval i les seves aigües termals, que atrauen turistes de tot el món. A més, Cardona compta amb una àmplia oferta d’activitats a l’aire lliure, com ara senderisme, ciclisme i esquí a l’hivern. És un poble tranquil i segur, amb una gran qualitat de vida i un ambient acollidor.

Manlleu:

Situat a la comarca d´Osona, Manlleu és un poble amb una gran tradició tèxtil. És conegut pel seu patrimoni arquitectònic i cultural, amb indrets d’interès com l’església de Sant Vicenç, el mercat de Sant Josep o el Museu del Ter. Manlleu compta amb una bona oferta educativa i sanitària, així com una àmplia varietat de serveis i comerços. A més, està ben comunicat per carretera i transport públic, cosa que facilita la connexió amb altres llocs.

Berga:

Ubicat a la comarca del Berguedà, Berga és un poble amb una gran oferta cultural i festiva. Destaquen les seves festes populars, com ara la Patum de Berga, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. A més, Berga compta amb una gran riquesa arquitectònica, com ara l’església de Santa Eulàlia o la Casa de la Vila. El poble està envoltat d´un entorn natural privilegiat, amb nombroses possibilitats per practicar activitats a l´aire lliure. També és important destacar que el cost de vida a Berga és més baix que a la ciutat de Barcelona, ​​cosa que el converteix en una opció interessant per a aquells que busquen un lloc amb encant i assequible.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.