23 de juny

23 de juny: una data decisiva per a la pandèmia

Durant la vigília de Sant Joan es normalitzarà tota mena de circulació i també s’haurà produït l’aixecament de barreres a l’accés de visitants estrangers. Serà una data clau per verificar el grau de control real que es té sobre la pandèmia.

Entre aquell dia i els 14 següents, i evidentment més enllà, es podrà observar si es produeixen rebrots significatius, com està succeint a Alemanya i a la Xina, o importats com li ha passat a Nova Zelanda, que s’havia alliberat per complet de la Covid-19.

En aquest sentit hi ha tres vectors particularment perillosos. Un, òbviament, és l’arribada d’estrangers a uns grans aeroports (com el de Barcelona, Madrid, Las Palmas, Màlaga, Alacant) que no disposen, especialment els dos primers, del personal necessari per a un control sanitari adient.

El segon vector fa referència precisament a les dates, el 23 és la revetlla de Sant Joan que és una celebració important no només a Catalunya sinó també a altres autonomies com el País València i les Balears. El fet de coincidir aquesta celebració amb l’inici de la normalització pot generar la pèrdua de l’autocontrol per part de molta gent, bàsicament negligir en l’ús de mascaretes i la distància física.

El tercer vector, que connecta amb les celebracions, però que va més enllà, són els joves. Els menors de 35 anys són els responsables del 50% dels brots de la Covid-19. Tres factors expliquen aquest fet: molts d’ells són portadors asimptomàtics o amb símptomes poc rellevants, la seva major tendència a no mantenir les condicions de seguretat personal (mascareta, distància,…) i la seva afició a participar en esdeveniments, festes, concerts, que concentren molta gent amb gran proximitat. Aquests fets lligats a que la quasi totalitat d’aquests joves viuen amb els seus pares també poden convertir les llars en un focus de contagi.

Més informacions sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

La normalització i apertura de fronteres a partir del 21 de juny, creus que generarà nous rebrots d'importància?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú